Belfius schaart zich achter Planet First Partners, het nieuwe beleggingsplatform met impact

Bron
Belfius

Belfius wordt partner en exclusieve distributeur op de Belgische markt van het nieuwe beleggingsplatform Planet First Partners, dat Frédéric de Mévius en Alexander de Wit onlangs lanceerden. Via dat partnerschap wil Belfius inspelen op de groeiende vraag naar portefeuillespreiding bij zijn Wealth-, Corporate en institutionele klanten door hun een in zijn soort unieke private equity beleggingsopportuniteit aan te bieden die inzet op Europese groeibedrijven die goed op weg zijn om wereldmarktleider te worden in het domein van de gezonde en duurzame consumptie, gezondheidszorg en milieu.

Planet First Partners werd opgericht door Frédéric de Mévius en Alexander de Wit, voorheen respectievelijk oprichter, CEO en vervolgens voorzitter en lid van het uitvoerend comité van Verlinvest. Het is een private equity-beleggingsplatform dat uitsluitend belegt in bedrijven met een tastbare impact op mens en samenleving en bovendien een interessant financieel rendement kan bieden. Better for people, Better for the planet, Better for you zijn thema’s die centraal staan in de strategie van Belfius, dat met Planet First Partners zijn klanten een duurzame en filantropische beleggingsoplossing op lange termijn wil aanbieden met een mooi potentieel rendement en een positieve maatschappelijke impact, en die op de toekomstige generaties is gericht.

De minimuminleg om te beleggen in het Planet First Partners-platform bedraagt 250.000 euro. Dit platform richt zich dus tot dynamische beleggers met een lange beleggingshorizon. Met dit op de Europese markt unieke initiatief geeft Belfius zijn Wealth-, maar ook zijn Corporate en institutionele klanten (stichtingen, family offices enz.) de mogelijkheid om deel te nemen aan beleggingen die niet alleen financieel veelbelovend zijn, maar ook voor de samenleving en de toekomstige generaties een positief verschil kunnen maken.

Planet First Partners verzamelt rond zijn ervaren team zowel beleggers, ondernemers als deskundigen uit het bedrijfsleven, de regelgevende en de wetenschappelijke wereld, die zich engageren voor een betere toekomst voor ons allemaal. Naast zijn rol van exclusieve distributeur voor België zal Belfius betrokken zijn bij de belangrijkste bestuursorganen van het platform.

Dirk Gyselinck, Managing Director Wealth, Enterprises & Public: “Planet First Partners wil kapitaal doen stromen naar oplossingen met een meerwaarde voor de samenleving. Nadat we eerder al de beleggingsoplossingen van BlackRock en JPMorgan – naast die van onze historische partner Candriam – in ons gamma opnamen, gaan we onze Wealth-, Corporate en institutionele klanten dankzij dit nieuwe partnerschap nieuwe exclusieve opportuniteiten in private equity kunnen aanbieden en tegemoetkomen aan hun vraag naar diversifiëring, altijd in lijn met onze opdracht om als bank Meaningful & Inspiring te zijn”

Share Button