BNP Paribas Asset Management benoemd Global Head of Sustainability Research

Partner

BNP Paribas Asset Management kondigt de benoeming aan van Alex Bernhardt als Global Head of Sustainability Research binnen zijn Sustainability Center. Alex trad toe op 21 april en rapporteert aan Jane Ambachtsheer, Global Head of Sustainability.

Alex wordt verantwoordelijk voor de onderzoeksagenda voor duurzaamheid en het ESG-scoreplatform van BNPP AM en zal het team van ESG-analisten aansturen. Hij zal ook nauw samenwerken met de Quantitative Research Group, die een steeds belangrijkere rol speelt bij de ontwikkeling en uitvoering van de onderzoeksagenda van BNPP AM.

Alex, een erkend leider en innovator op het gebied van duurzame financiën, heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn werk binnen verzekeringen en beleggingen over onderwerpen als klimaatrisicobeheer, veerkracht bij rampen en impactbeleggen.

Alex komt over van Marsh McLennan, waar hij Director of Innovations was. Hij hielp daar klanten bij het aanpakken van systeemkwesties, waaronder klimaatbestendigheid, de kloof in de bescherming tegen rampen, diversiteit en duurzame infrastructuurfinanciering. Voorheen was hij Principal en US Responsible Investment Leader bij Mercer, waar hij institutionele beleggers hielp bij het beheren van duurzaamheidsuitdagingen in hun portefeuilles, met name in verband met klimaatverandering. Hij kwam bij Mercer van herverzekeringsmakelaar Guy Carpenter, waar hij op maat gemaakte oplossingen voor risico-overdracht voor verzekeringsmakelaars bedacht. Alex heeft een BA in Engels en filosofie van de University of Puget Sound in Tacoma, Washington.

Jane Ambachtsheer, Global Head of Sustainability bij BNP Paribas Asset Management, licht toe: “Alex zal een belangrijke rol spelen bij het aansturen van onze onderzoeksagenda, thought leadership en thematische fondsontwikkeling. Zijn uitgebreide ervaring in duurzaam beleggen en klimaatrisicobeheer zal nieuwe inzichten opleveren om onze beleggingsteams te ondersteunen bij het genereren van duurzaam rendement op lange termijn voor onze klanten.

Share Button