BNP Paribas benoemt Sandro Pierri tot CEO van BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas kondigt de benoeming aan van Sandro Pierri als CEO van BNP Paribas Asset Management, met ingang van 1 juli 2021. Hij volgt daarmee Frederic Janbon op.

Sandro Pierri, gevestigd in Parijs, zal rapporteren aan Renaud Dumora, plaatsvervangend COO van BNP Paribas, verantwoordelijk voor de afdeling Investerings- en beschermingsdiensten van de Groep die BNP Paribas Asset Management omvat, naast BNP Paribas Cardif, BNP Paribas Wealth Management en BNP Paribas Real Estate.

Jean-Laurent Bonnafé, CEO van BNPP Group: “Ik wil Frederic Janbon oprecht bedanken voor zijn algehele bijdrage aan de BNP Paribas Group, in die hij het grootste deel van zijn professionele carrière doorbracht. Tijdens zijn ambtsperiode aan het hoofd van Fixed Income en tot In 2014 bouwde en beheerde hij met succes een krachtige en erkende vastrentende en schuldkapitaalmarkt franchise. Sinds 2015 heeft hij onze vermogensbeheeractiviteiten opnieuw gefocust en omgevormd tot een volledig geïntegreerd platform dat solide investeringsprestaties levert aan onze klanten. Onder zijn leiding, BNP Paribas Asset Management is een wereldleider geworden op het gebied van duurzaam beleggen. ”

Renaud Dumora voegt toe: “De aanstelling van Sandro Pierri, die meer dan 30 jaar ervaring heeft in het vermogensbeheer industrie en is sinds 1 januari 2021 plaatsvervangend CEO van BNP Paribas Asset Management, demonstreert de capaciteit van ons vermogensbeheerbedrijf om een ​​naadloos opvolgingsplan te organiseren dat ervoor zorgt consistentie met de strategie ontwikkeld door Frederic Janbon. Sandro heeft BNP Paribas Asset getransformeerd Management’s Global Client Group tot een klantgericht distributieplatform ter ondersteuning van de groeistrategie van het bedrijf. Dit is succesvol gebleken met positieve resultaten in 2020, ondanks de impact van de pandemie. Als CEO zal hij de strategie, filosofie en waarden van het bedrijf verdedigen binnen het kader van onze Groep volgend bedrijfsontwikkelingsplan en zal het leiderschap van BNP Paribas Asset Management versterken in duurzame investeringen. ”

Biografie

Sandro Pierri heeft meer dan 30 jaar ervaring in de vermogensbeheerbranche. Hij kwam bij BNPP AM in 2017 als hoofd van de Global Client Group (‘GCG), de wereldwijde verkoop- en marketingorganisatie, en heeft gemaakt

een opmerkelijke bijdrage aan de implementatie van het groeiplan van BNPP AM, door het te positioneren als een belangrijke speler die hoge prestaties levert beleggingsoplossingen met toegevoegde waarde voor individuele spaarders, bedrijven en instellingen. Sandro begon zijn carrière in 1989 als portfoliomanager bij San Paolo Fondi en stapte over naar BNL Gestioni in 1992, voordat hij in 1994 bij ING Investment Management in Italië kwam, waar hij verschillende commerciële functies bekleedde. Tussen 2002 en 2003 was hij Chief Executive van de Italiaanse detailhandel van ING Groep. Volgens de overname door UniCredit / Pioneer van de Italiaanse activiteiten van ING, trad hij toe tot Pioneer Investments, de activa van UniCredit
management divisie, in 2004. Hij werkte 10 jaar in verschillende commerciële en leidinggevende functies, waaronder benoemd tot CEO in 2012. Sandro is afgestudeerd in economie aan de Università degli Studi di Torino, Italië.

Share Button