Syntrus Achmea gaat nog eens 1.100 woningen verduurzamen voor BPL Pensioen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat de komende jaren nog eens 1.100 woningen verduurzamen voor BPL Pensioen. Dat aantal komt bovenop de 800 woningen die al zijn of worden gerenoveerd. In totaal wordt daarmee een op de vier woningen in de kernportefeuille van het pensioenfonds (circa 6.900 woningen) verduurzaamd.

Bij het moderniseren worden de woningen voorzien van onder meer zonnepanelen, geïsoleerde deuren, CO2-gestuurde ventilatie en nieuwe kozijnen met HR++ glas. Dat leidt tot een forse reductie in de CO2-uitstoot. Huurders zien hun wooncomfort toenemen en hun energierekening dalen. Daarnaast stijgen de woningen in waarde, wat bijdraagt aan goede en betaalbare pensioenen voor de deelnemers van BPL Pensioen. “Het is win-win-win”, zegt bestuurslid Mark Rosenberg.

In combinatie met een actieve aan- en verkoopstrategie is de CO2-uitstoot van de woningportefeuille de afgelopen jaren al met 29 procent gedaald. Ruim 98 procent van de woningen van BPL Pensioen beschikt inmiddels over een groen energielabel. Doelstelling is om de emissie van CO2 uiterlijk in 2030 gehalveerd te hebben. Syntrus Achmea plaatst daarvoor ook zonnepanelen op woningen die niet gerenoveerd hoeven worden: sinds 2015 ruim 12.000 panelen op bijna 1.200 woningen.

De 1.100 woningen die de komende jaren worden verduurzaamd, zijn van het veel voorkomende woningtype 570/600. “Het is heel bijzonder dat wij voor zoveel woningen het mandaat hebben gekregen om te verduurzamen”, zegt Jeroen de Graaf, portefeuillemanager bij Syntrus Achmea. “Normaal gesproken gaat dat per object. Wij zien dat als een groot blijk van vertrouwen in onze dienstverlening.”

Het verduurzamen van bestaande woningen past ook in de ambitieuze ESG-strategie, die Syntrus Achmea in 2019 lanceerde. Een van de doelstellingen is om in 2030 een vastgoedportefeuille te beheren die voor 100 procent bestaat uit objecten met energielabel A. Syntrus Achmea beheert namens zijn klanten in totaal ruim 23.000 woningen. Daarvan heeft 67 procent nu label A

Share Button