Scale up Stoov® warmtekussens versnelt groei met investering van Nederlands Merkgoed

Bron
Stoov

Het Nederlandse merk Stoov®, ontwikkelaar van de draadloze design warmtekussens is de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider. Met de investering van de participatiemaatschappij Nederlands Merkgoed gaat Stoov® haar internationale groei verder versnellen. 

Stoov® ontwikkelt en verkoopt via een direct to consumer businessmodel oplaadbare, draadloze warmtekussens en -dekens voor binnen en buiten. Ideaal voor op het terras, achter je bureau, in de leesstoel, op de boot, in de klassieke auto als stoelverwarming of om in de late uurtjes de kamertemperatuur wat lager te zetten.

Als grondlegger van design warmtekussens groeit Stoov® sterk en heeft het inmiddels een leidende positie opgebouwd in West-Europa. Er liggen talrijke kansen, zeker nu terrasverwarmers en heaters meer en meer ter discussie staan. Met Stoov® verwarm je immers jezelf, in plaats van de lucht.  Zo kunnen meer mensen er op een duurzame manier lekker warm bij zitten.

Oprichter van Stoov®, Teun van Leijsen. “Na twee succesvolle crowdfunding campagnes bleek deze manier van financieren ontoereikend om onze groeiambitie te realiseren. We zijn op zoek gegaan naar de juiste investeerders die onze merkvisie en -strategie kon ondersteunen met kapitaal, kennis en het juiste netwerk. Nederlands Merkgoed sluit daar perfect op aan”.

Investeerder Nederlands MerkGoed (NMG) richt zich op versnelde groei van onderscheidende consumentenmerken. Naast bedrijven als Passa Sports (oa TennisDirect), Nomad, Ranja en BenBits, is Stoov® volgens Investment partner Jochem Schouten een mooie aanwinst: “Deze participatie past perfect binnen onze strategie, waarbij we ons richten op kansrijke bedrijven in Leisure en Food met gezonde of duurzame proposities. Stoov® is een hard groeiend bedrijf, met een sterk team en een duurzaam product met enorm veel potentie. In combinatie met onze expertise in het bouwen van merken, e-commerce en internationalisering zien wij een mooie toekomst voor Stoov®.”

Share Button