Sustainable Capital Group 25ste partner van Portaal Financieel

Sustainable Capital Group (SCG) is als 25ste partner toegetreden tot het snel groeiende platform Portaal Duurzaam Financieel (www.duurzaam-beleggen.nl). SCG maakt duurzaam kapitaal toegankelijk voor organisaties die zich inzetten om hun bedrijf duurzaam te laten groeien door hen te verbinden met haar groeiende netwerk van groene financiers en impactinvesteerders. Onlangs werden ook Stichting DOEN (DOEN Participaties), VP Capital, DoubleDividend, PwC Nederland en Charco & Dique partners.

Elke partner heeft een eigen ‘partnerpagina’ op het platform waar de berichten van de betreffende partner samenkomen.

Het platform werd in maart 2000 opgericht en is daarmee het oudste en unieke platform op het gebied van duurzaamheid en financiële thema’s. De portal heeft twee gescheiden doelgroepen: de consument/particulier en de professional. De nieuwsberichten zijn voor de bezoekers gratis te lezen. Andere belangrijke onderdelen van het platform zijn onder meer:

  • Een productencatalogus zoals duurzame fondsen, groene hypotheken, spaarproducten e.d.;
  • een vacaturebank;
  • een agenda met evenementen;
  • columns en interviews.

Folkert van der Molen (oprichter/eigenaar Van der Molen E.I.S.): “Je merkt aan alle kanten dat duurzaamheid booming is. Ook in de financiële wereld. Dit is ook essentieel want het onderwerp schreeuwt om aandacht en actie. Dagelijks zie je huiveringwekkende berichten over de gevolgen van onder meer klimaatverandering, de schade aan natuur en de afname van biodiversiteit. De financiële wereld heeft hierin een belangrijke rol. ‘Geld stuurt de wereld’ is niet voor niet de pakkende titel van een relevant boek op dit gebied.

Sinds kort kunnen ook adviesbureaus partner worden van het platform. Voor hen functioneert de website als een ideale ‘content hub’ om nieuws, evenementen en opinie-artikelen onder de aandacht te brengen bij (potentiële) klanten. Folkert: “Met de toenemende aandacht voor ESG wordt sterk gestimuleerd door nieuwe wet- en regelgeving, onder meer vanuit de EU. Denk aan de EU Taxonomy en de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Daarnaast is ook de maatschappelijke druk enorm aan het toenemen. Kijk alleen maar naar de vele acties rond Pensioenfonds ABP om ze te niet meer in de fossiele industrie te investeren. Meer en meer adviesbureaus spelen in op de toenemende vraag van klanten op dit gebied.”

Ook interesse in partnerschap? Klik hier voor meer informatie!

Een overzicht van alle 25 partners:

 

Share Button