Moody’s lanceert unieke ESG-scorevoorspeller voor MKB-bedrijven

Bron
Moody’s

Moody’s heeft vandaag een unieke tool gelanceerd om realtime voorspelde ecologische, sociale en governance (ESG)-scores te genereren voor miljoenen openbare en particuliere kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) wereldwijd. De ESG Score Predictor is gebaseerd op een model dat is afgeleid van Moody’s eigen ESG-scoremethodologie voor large-capbedrijven. Het biedt financiële instellingen essentiële kwantitatieve gegevens voor portefeuille- en risicobeheer en helpt bedrijven bij het bewaken van ESG-risico’s in hun wereldwijde toeleveringsketens.

“MKB’s vormen de ruggengraat van elke economie; ze stimuleren innovatie en voeden wereldwijde toeleveringsketens”, zegt Andrea Blackman, Global Head of Moody’s ESG Solutions. “Naast portefeuilleanalyse en door analisten gestuurde MKB-beoordelingen, voegt de ESG Score Predictor een unieke, integrale component toe aan ons uitgebreide pakket van geavanceerde oplossingen om beleggers en bedrijven te helpen geen middel onbeproefd te laten bij het identificeren en analyseren van ESG-risico’s en kansen.”

Het beoordelen van de blootstelling van bedrijven aan ESG-risico’s vereist vergelijkbare en gestandaardiseerde statistieken. Beperkingen in bedrijfsinformatie blijven de gegevenskwaliteit en bedrijfsdekking beïnvloeden, vooral in het MKB. De ESG Score Predictor maakt gebruik van ultramoderne geavanceerde analyses om 56 ESG-scores en subscores te bieden voor elk bedrijf op basis van locatie, sector en grootte. Klanten hebben toegang tot ongeveer 140 miljoen ESG-scores van bedrijven op de Moody’s Orbis-database, Procurement Catalyst- en Credit Catalyst-platforms, via een Application Programming Interface (API), of kunnen gebruikmaken van het ESG Score Predictor-model met hun interne gegevens om hun portefeuilles te scoren.

Meer informatie

Share Button