Funding Options lanceert marktplaats voor groene kleinzakelijke financiering

Funding Options, hét platform voor kleinzakelijke financiering lanceert vandaag zijn marktplaats voor groene financiering om ondernemers te helpen bij het vinden van financiering die past bij de realisatie van hun duurzame doelstellingen. 

Het mkb levert 65% van de toegevoegde waarde in de business economy en speelt dan ook een belangrijke rol in het behalen van de klimaatdoelstelling om 95% minder CO2-uitstoot in 2050 te realiseren ten opzichte van 1990. Ondernemers kunnen bij de marktplaats voor groene financiering terecht bij kredietverstrekkers waaronder Beequip en Oneplanetcrowd voor financieringsopties waarmee zij beter kunnen verduurzamen en hun CO2-voetafdruk verkleinen.

Mkb’ers kunnen op de marktplaats voor groene financiering krediet aanvragen voor investeringen in groene assets, bijvoorbeeld zonnepanelen of schone voertuigen. Kredietverstrekkers worden gematcht met ‘groene bedrijven’ die bezig zijn met de verduurzaming van hun dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld door over te schakelen op hernieuwbare energie. Het platform verbindt ook ‘groene bedrijven’ die aantoonbaar duurzame producten of diensten leveren met de juiste financieringspartner.

Simon Cureton, CEO van Funding Options, zegt: “Funding Options bevindt zich in een bevoorrechte positie in de mkb-kredietmarkt waardoor we vraag en aanbod van groene financiering goed samen kunnen brengen. Zo krijgen mkb’ers met de juiste, groene financieringsopties een extra steuntje in de rug bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Ook wordt het op deze manier makkelijker om duurzamere processen, bedrijfsmodellen en consumptiepatronen door te voeren.”

Environmental and Social Governance (ESG) compliance is al een belangrijke beslissingsfactor binnen vermogens- en fondsbeheer en de verwachting is dat het een soort domino-effect veroorzaakt op de kredietlijnen van alternatieve kredietverstrekkers. De verstrekking van niet-financiële informatie is inmiddels een standaardverplichting binnen de financiële dienstverlening van bedrijven.

Funding Options beoordeelt kredietverstrekkers op een aantal erkende criteria voordat zij als ‘groene kredietverstrekker’ op de marktplaats worden gekenmerkt. Zo dienen kredietverstrekkers onder andere één of meerdere groene financieringsproducten aan te bieden of duidelijk te kunnen laten zien welke bijdrage zij leveren aan een duurzame toekomst.

Peter Loef, Co-founder & partner van Beequip, zegt, “We zijn één van de eerste niet-bancaire financiers die van Funding Options het kenmerk ‘groene financier’ krijgen en daar zijn we trots op. Als leasebedrijf financieren wij al jaren zwaar materieel (equipment) en zien steeds meer bereidheid binnen de bouw, infra en logistieke sector om naar duurzame oplossingen te zoeken. Wij zorgen voor de financiering zodat onze mkb klanten kunnen verduurzamen, of ze nu een elektrische hoogwerker willen leasen of de maritieme sector willen vergroenen met een duurzame oplossing.

“Het is een mooie ontwikkeling dat het voor ondernemers nu snel duidelijk is welke financiers bij Funding Options duurzaam zijn. Als impact financier brengt Oneplanetcrowd toekomstgerichte investeerders en innovatieve ondernemers samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. We hopen dat het nieuwe keurmerk eraan bijdraagt dat sociale en impact ondernemers beter weten waar ze voor financiering terecht kunnen,” aldus Maarten de Jong, Commercial Director bij  Oneplanetcrowd.

Simon Cureton voegt toe: “De markt voor groene financiering wordt steeds volwassener, waardoor het voor ondernemers ook steeds makkelijker wordt om op een duurzame manier zaken te doen. En daarmee kunnen ze bovendien geld besparen: kredietverstrekkers berekenen vaak een lagere rente of bieden gunstigere voorwaarden bij groene financiële producten. Vanuit ons eigen duurzaamheidsbeleid maken wij ons sterk voor een grotere rol voor ESG binnen de alternatieve kredietmarkt om de verdere vergroening van het mkb en de non-bancaire sector aan te moedigen.”

Foto: Simon Cureton

Share Button