The Renewal Workshop haalt 6 miljoen dollar op

Partner

DOEN Participaties is één van de investeerders die deelneemt aan een succesvolle investeringsronde van The Renewal Workshop. In totaal haalt het bedrijf 6 miljoen dollar op bij DOEN Participaties, Rubio Ventures, Shift Invest, Quadia, Closed Loop Partners, Gratitude Railroad, Portland Seed Fund, Fashion for Good, Mosaico Management, Mistletoe en Volta Circle. Een bedrag waarmee de onderneming de strijd op de markt voor tweedehandskleding aan kan gaan.

Het Amerikaanse The Renewal Workshop is een circulaire onderneming die een full service oplossing voor retourzendingen van merkkleding heeft ontwikkeld. Retourzendingen worden verzameld, hersteld en onder de naam van het desbetreffende merk opnieuw op de markt gebracht. Naast een vestiging in het Amerikaanse Oregon heeft de onderneming ook een Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Zo kan het circulaire oplossingen bieden aan grote merken op zowel de Amerikaanse als de Europese markt.

Snelst groeiende markt

De verkoop van tweedehandskleding is de snelst groeiende markt binnen de kledingindustrie. The Renewal Workshop helpt grote merken als Tommy Hilfiger en The North Face daarom om een verdienmodel te creëren voor alle kleding die zij retour ontvangen. Voorheen werden deze producten vaak noodgedwongen kosteloos afgedragen aan online marktplaatsen. Dankzij onder andere software op maat, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een app, en hulp bij alle stappen van het proces, maakt The Renewal Workshop het voor deze merken interessant en bovenal waardevol om hun eigen kleding een nieuw leven te geven.

“Na de succesvolle uitbreiding naar Europa, biedt TRW een toonaangevende full-service oplossing die het verzamelen, herstellen en opnieuw verkopen van kleding voor de mode-industrie mogelijk maakt. Gezien de veranderde behoeften van de consument, is het belangrijk dat elk merk nadenkt over een oplossing voor retourproducten. Zowel voor de technische kant van het proces, als de uitvoering, is TRW voor hen de ideale partner”, aldus Caroline Brown, huidig TRW-bestuurslid, investeerder en Managing Director bij Closed Loop Partners.

Marc Rasmussen, investment manager bij DOEN Participaties: ”De textielindustrie wordt gekenmerkt door enorme negatieve impact op milieu en arbeidsomstandigheden. DOEN Participaties investeert in duurzame ondernemingen die de industrie helpen verduurzamen, maar we zien ook hoe moeilijk het is om ondernemers te vinden die systematische en grootschalige veranderingen teweeg kunnen brengen. The Renewal Workshop heeft de potentie om de industrie een stap dichter bij het implementeren van een circulair business model te brengen. “

 

Share Button