VanMoof haalt $128m op om van haar hightech e-bikes de nieuwe standaard in steden wereldwijd te maken

Vandaag maakte het Nederlandse e-bike merk VanMoof bekend dat ze 128 miljoen dollar aan nieuwe investeringen hebben opgehaald tijdens een Serie C-financieringsronde. Deze financiering werd geleid door Hillhouse Investment, een participatiemaatschappij gevestigd in Azië en versterkt VanMoof als marktleider om de wereldwijde aanschaf van e-bikes te stimuleren en helpt de snelle groei van het bedrijf te bevorderen. Het bedrijf zal de fondsen gebruiken om zijn productiecapaciteit te verhogen, de ontwikkeling van nieuwe technologie voort te zetten, de specificaties en betrouwbaarheid van de fietsen te verbeteren en bestaande barrières om te fietsen weg te nemen.

  • Dit is de grootste Serie C-financiering voor een Europees e-bike merk waarmee VanMoof’s totaal opgehaalde kapitaal op 182 miljoen dollar in minder dan twee jaar tijd uitkomt. Dit maakt VanMoof tot het meest gefinancierde e-bike bedrijf in de wereld.
  • De financiering zal worden gebruikt om de productie uit te breiden, de manier waarop hardware- en softwarecomponenten worden gemaakt opnieuw uit te vinden en om de high-tech e-bikes toegankelijker te maken voor consumenten.
  • VanMoof heeft het afgelopen jaar zijn retail voetprint uitgebreid van 8 naar 50 locaties wereldwijd, waarmee de sales verdrievoudigde in 2020.
  • De sterk toegenomen vraag toont aan dat de VS de snelst groeiende markt is voor VanMoof, met de post-pandemische e-bikegolf die momenteel nog geen tekenen van stagnatie vertoont.
  • De totale waarde van de e-bike markt wereldwijd wordt geschat op ongeveer 48 miljard dollar in 2028: dat is twee keer zo hoog als de waarde die vóór COVID-19 was voorspeld.

Nieuwe toezeggingen van investeerders

Naast Hillhouse Investment omvat de Serie C-financiering investeringen van Gillian Tans, voormalig CEO van Booking.com, en bestaande investeerders Norwest Venture Partners, Felix Capital, Balderton Capital en TriplePoint Capital.

“We zijn elk onderdeel van de fiets opnieuw aan het uitvinden, herontwerpen en re-engineeren. Dit is nog nooit eerder gedaan en zal de manier waarop een fiets gemaakt, verkocht en onderhouden wordt voor altijd veranderen. Het zal ons helpen om in de komende vijf jaar 10 miljoen mensen op onze fietsen te krijgen. De investeerders delen onze visie op een slimmere en schonere mobiliteitstoekomst.” – Taco Carlier, mede-oprichter van VanMoof

Share Button