Groene duizendpoot Suze Gehem bestuurslid bij Nationaal Groenfonds

Duurzaam ondernemer Suze Gehem is toegetreden tot het bestuur van het Nationaal Groenfonds. Gehem volgt Jolande Sap op, die in juni van dit jaar aftrad. Suze Gehem is onder andere directeur/oprichter van De Groene Grachten en motor achter de Rooftop Revolution. Zij heeft veel inhoudelijke vakkennis op het gebied van verduurzaming, energiebesparing, duurzame energieopwekking en circulariteit en is daarmee een waardevolle aanwinst voor het Groenfondsbestuur.

Het Nationaal Groenfonds verwelkomt Suze Gehem als bestuurslid. Zij werd door de oprichters van het Groenfonds, het ministerie van LNV en de gezamenlijke provincies, benoemd. Gehem is een bekend gezicht in de groene wereld. Na haar studie Industrial Design Engineering in Delft werd zij mede-oprichter/directeur van De Groene Grachten en mede-oprichter en voorzitter van Rooftop Revolution. Suze richtte De Groene Grachten op samen met Wubbo Ockels, met de missie: ‘Als een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het overal!’. Met de benoeming van Suze Gehem is het bestuur van Nationaal Groenfonds weer op volle sterkte.

Groene inzet

Suze Gehem staat aan de basis van veel initiatieven om het leven in en buiten de stad te vergroenen. Een van haar laatste initiatieven gaat er samen met tientallen partners voor zorgen dat het ‘Red Light District’ de komende jaren tot ‘Green Light District’ transformeert. Met Stichting Rooftop Revolution ontketent Gehem met tal van partijen een dak-revolutie om daarmee nieuwe natuurgebieden terug te brengen in de stad.

Door het verduurzamen van gebouwen en gebieden heeft Suze Gehem veel inhoudelijke vakkennis en ervaring op het gebied van verduurzaming, energiebesparing, duurzame energieopwekking en circulariteit en het terugbrengen van biodiversiteit in de stad. Gehem: “Deze brede kennis wil ik  graag op mijn eigen gedreven manier inzetten om een kwalitatieve bijdrage aan het bestuur van het Nationaal Groenfonds te leveren.”

Vertrek Jolande Sap

Na acht jaar, de maximale zittingstermijn voor het Groenfondsbestuur, trad Jolande Sap in juni van dit jaar terug. Sap leverde de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage bij de verzelfstandiging van het Groenfonds en de verbreding van het fonds van alleen financier voor natuur en landschap naar financier voor projecten die de kwaliteit van de totale leefomgeving verbeteren. Zo financiert het Nationaal Groenfonds ook veel duurzame energie en circulaire economie initiatieven. Jolande Sap: “Er is veel gebeurd bij het Groenfonds in mijn tijd als bestuurslid. Het is mooi om te ervaren dat het Groenfonds deze transitie zo goed heeft gemaakt en nu echt maatschappelijk ondernemerschap laat zien.” Als afscheidscadeau kreeg Jolande Sap symbolisch 50 bomen voor Trees for All. Deze organisatie plant wereldwijd bomen om de aarde te vergroenen.

Share Button