Wiebe Draijer draagt voorzitterschap groepsdirectie over na tweede termijn per oktober 2022

Bron
Rabobank

Wiebe Draijer, voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank, heeft laten weten zich niet beschikbaar te willen stellen voor een derde termijn als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank. Zijn huidige termijn loopt af per 1 oktober 2022.

1 oktober 2014 trad Wiebe Draijer toe tot de raad van bestuur van Rabobank. In september 2018 werd hij benoemd voor een tweede bestuurstermijn van vier jaar als voorzitter van de groepsdirectie. Deze loopt volgend jaar eind september af. Draijer laat nu weten het voorzitterschap per oktober 2022 over te willen dragen: ‘De afloop van mijn tweede termijn over een jaar zie ik als een natuurlijk moment om plaats te maken voor een opvolger. Tot die tijd blijf ik me natuurlijk met volle inzet en toewijding inzetten voor de coöperatieve Rabobank.’

Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank: ‘Met nog een jaar te gaan met Wiebe als voorzitter van de groepsdirectie, is terugblikken op zijn Rabojaren nog te voorbarig. Echter, een woord van dank voor Wiebe zijn toewijding, inzet en betrokkenheid is nu al zeer op zijn plaats. Hij transformeerde Rabobank naar een missie gedreven, maatschappelijk georiënteerde en eigentijdse coöperatieve bank en als inspirerend en authentieke leider heeft hij Rabobank een menselijk gezicht gegeven. De tijdige aankondiging van Wiebe geeft ons ruim de tijd om een waardig opvolger te vinden.’

Noot: Op 11 november a.s. is Wiebe key-note spreker op het grootste 20ste Nationaal Sustainability Congres over het thema ‘ De Sustainable Development Goals als kompas voor de green recovery’. Mariëtte Hamer (SER), Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Paul Polman (ex-CEO Unilever) behoren tot de andere prominente sprekers op dit langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld.

Share Button