Dick van Ommeren benoemd als Chair van Triodos Investment Management

De Executive Board van Triodos Bank N.V. heeft Dick van Ommeren per 1 november 2021 benoemd als Chair van de Management Board van Triodos Investment Management. Hij neemt de rol van Chair over van Jacco Minnaar, wie recent benoemd is als Chief Commercial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Triodos Bank N.V.

Dick van Ommeren is momenteel een van de Managing Directors van Triodos Investment Management. Hij is in februari 2016 toegetreden tot de Management Board en is bij Triodos Investment Management gestart in augustus 2015.

 “Wat me het meest opviel toen ik meer dan zes jaar geleden bij Triodos Investment Management kwam, was hoe het duurzame DNA echt is ingebed in de gehele organisatie. Dit is sindsdien niet veranderd en voor mij onderstreept dit duidelijk het unieke karakter van onze organisatie en de rol die we spelen als wereldwijd erkend koploper op het gebied van impact investing. Ik kijk er naar uit om onze reis in de komende jaren te continueren, samen met onze toegewijde teams, en om in mijn nieuwe rol verder bij te dragen aan onze aanhoudende groei, solide resultaten en positieve impact”, zegt Dick van Ommeren naar aanleiding van zijn benoeming.

Voorafgaand aan Triodos Investment Management heeft Dick van Ommeren verschillende managementposities in de financiële sector vervuld, waaronder als Managing Director Marketing & Products bij ABN AMRO Mees Pierson en lid van de management groep bij ABN AMRO Bank N.V. Sinds februari 2020 is Dick tevens bestuursvoorzitter van DUFAS (Dutch Fund and Asset Management Association).

Jacco Minnaar, Chief Commercial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Triodos Bank: “Dick brengt een schat aan ervaring mee als bestuurder in de financiële dienstverlening. Zijn enorme ervaring, analytische vaardigheden en het feit dat hij zeer gerespecteerd en gewaardeerd wordt als collega, maken hem de perfecte kandidaat om Triodos Investment Management de komende jaren te leiden.”

De Management Board van Triodos Investment Management zal verder versterkt worden met een derde Managing Director. De werving voor deze positie is reeds gestart. De benoeming van een nieuwe Managing Director zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de AFM.

Share Button