Krispijn Bertoen nieuw hoofd Verantwoord Beleggen bij MN

Bron
MN

Krispijn Bertoen (45) is in november gestart als Hoofd Verantwoord Beleggen bij MN Vermogensbeheer. Hiervoor was hij Senior Advisor Responsible Investment in hetzelfde team als waar hij nu leiding aan geeft.

Bertoen heeft het stokje overgenomen van Karlijn van Lierop, die eerder haar overstap naar BMO Global Asset Management bekend maakte. Al meer dan tien jaar werkt Bertoen op het snijvlak van duurzaamheid, financieren en beleggen. Zo was hij onder meer partner bij adviesbureau StewardRedqueen en directeur van de Social Impact Factory.

De koers, die binnen MN is ingezet voor Verantwoord Beleggen, wordt voortgezet.

Krispijn Bertoen: ‘’De systemische veranderingen die nodig zijn op het gebied van de energietransitie, maar ook op het gebied van onderwerpen als biodiversiteit, arbeidstransitie en leefbaar loon, zijn allemaal cruciaal voor de toekomst. De vraag is dan ook hoe je daar als pensioenfonds een zo goed mogelijke bijdrage aan kan leveren. MN wil hier voor haar opdrachtgevers in vooruit blijven lopen en blijft zich daarom richten op innovatieve, maatschappelijk verantwoorde oplossingen in vermogensbeheer.’’

Share Button