NIBC Investment Partners investeert door in groei Rolande voor verduurzaming wegtransport

Een substantiële vervolginvestering van NIBC Investment Partners, zorgt ervoor dat Rolande zijn activiteiten op het vlak van het verduurzamen van zwaar goederenvervoer kan versnellen. Het Tilburgse bedrijf, dat in Nederland al marktleider op het gebied van LNG en bio-LNG voor vrachtwagens is, bouwt hiermee verder aan een Europa-dekkend LNG-netwerk.

Sinds 2011 is vloeibaar aardgas (LNG) in Nederland beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 20 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken van biogas uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval, ontstaat bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Daarnaast zijn LNG-vrachtwagens veel stiller.

20 tankstations

“Inmiddels beschikken we over twintig tankstations in Nederland, België en Duitsland”, licht Jolon van der Schuit, CEO van Rolande toe. “Mede dankzij deze extra investering van NIBC Investment Partners gaan we dat in 2022 uitbreiden naar boven de dertig. Bovendien zijn we onze eigen productiefaciliteiten voor lokaal bio-LNG aan het opzetten. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst voor zwaar wegtransport.”

“Sinds onze eerste investering in 2019, zien we dat de markt voor LNG-trucks sterk is blijven groeien”, vult Mathijs Voogt van NIBC Investment Partners aan. “We steunen Rolande graag in hun belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het bedrijf is een prachtig voorbeeld van een innovatieve onderneming die goed past binnen onze investeringsstrategie en waar we graag in blijven investeren.”

Over Rolande en (bio-)LNG

Rolande, gevestigd in Tilburg, is al vijftien jaar een pionier en koploper op het gebied van de inzet van liquefied natural gas (LNG). De focus ligt op het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld. In de afgelopen jaren is ‘vloeibaar aardgas’ als duurzaam en betaalbaar alternatief op de kaart gezet. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van (bio-)LNG-tankstations in Europa. Inmiddels staat de teller op 20 stations en dat groeit hard door.

Sinds 2011 is LNG in Nederland beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 20 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken uit biogas uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval, ontstaat bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel.

Over NIBC Investment Partners

NIBC Investment Partners is de investeringstak van NIBC Bank (sinds 2021 eigendom van een van ’s werelds grootste investeringsfirma’s, Blackstone Group). De investeringsactiviteiten in minderheidsbelangen in middelgrote bedrijven in Nederland toont het ondernemende karakter van NIBC. NIBC Investment Partners werkt als partner voor de lange termijn nauw samen met management en aandeelhouders om hun groeiambities te helpen verwezenlijken. Als een echte partner kan het team een actieve rol spelen bij waardecreatie en het aanpakken van strategische en financiële uitdagingen. Het team bestaande uit 15 professionals opereert vanuit Den Haag en heeft directe minderheidsbelangen in meer dan 20 Nederlandse bedrijven.

Foto: Vlnr: Mathijs Voogt (NIBC) en Jolon van der Schuit (Rolande) in gesprek bij een tankstation van Rolande

Share Button