Lancering nieuw Corekees platform

Corekees geeft duurzaamheid een economische waarde door haar state-of-the-art duurzaam investeringsplatform beschikbaar te stellen voor beleggers. Het retailinvesteringsplatform maakt van herbebossingsprojecten duurzame beleggingen door de opbrengst van de oogst terug te laten vloeien naar de beleggers, waardoor ze profiteren van een groenere wereld. Het platform legt de basis voor duurzame investeringsprojecten en internationale expansie voor de Nederlandse fintech startup.

Deze update past bij Corekees’ groeiambities en omvat onder andere een nieuw en zeer compleet investeringsdashboard, een geüpdate design en een verbeterde navigatie. Doordat het platform nu ook technisch gereed is om meerdere investeringsprojecten aan te bieden is deze geheel toekomstbestendig en voldoet het aan alle randvoorwaarden voor Corekees’ groeiplannen. Corekees’ CFO Tamar van Heesewijk heeft het volste vertrouwen in de toekomst: “Op dit moment bieden we vanuit Corekees één herbebossingsproject aan, maar we verwachten nog voor het einde van het jaar een tweede project aan te kunnen bieden.’’

Het nieuwe platform maakt gebruik van de investeer management software van Bloqhouse Technologies en is tot stand gekomen in samenwerking met SKNDAL digital agency. Volgens Nicole Sellmeijer, digital designer bij Corekees, is het nieuwe platform: ‘’frisser, meer volwassen en rustiger vormgegeven. De gebruiker is centraal gesteld en de site beter toegankelijk via mobiele devices. Alles staat klaar om de verwachte groei aan te kunnen.’’

Bloqhouse oprichter Tim Rutgers is eveneens blij met het resultaat: “Het Bloqhouse team is verheugd om haar oplossing te mogen leveren aan een dergelijk duurzame en innovatieve partij zoals Corekees. Corekees richt zich op een nieuwe generatie belegger die meer zoekt dan alleen rendement en die een digitaal investeringsplatform als een must beschouwd. Beiden zijn onomkeerbare trends waar wij vanuit Bloqhouse graag aan bijdragen!

Zowel ecologisch als financieel rendement

Corekees beheert momenteel het kapitaal voor meer dan 800 investeerders met een team van acht. Het eerste succesvolle investeringproject van Corekees is de herbebossing van marginale grond in Paraguay met de Pongamiaboom. Het dubbel-duurzame effect van de Pongamiaboom maakt haar uniek; naast de hoge CO2-compensatie produceert de boom een vervanger van fossiele brandstof. De Pongamianoten dienen als grondstof voor deze duurzame brandstof. Deze noten worden elk jaar geoogst en verkocht. De oogstopbrengsten worden in de vorm van rendement uitgekeerd aan investeerders.

Over Corekees

Corekees is in 2018 gelanceerd door Nick van Heesewijk en Tamar van Heesewijk (neef en nicht). De start-up heeft tot op heden +20.000 Pongamiabomen geplant in Zuid-Amerika. Door de oogstopbrengsten uit te betalen aan de boom-investeerders, maakt Corekees CO2-compensatie economisch aantrekkelijk. Naast honderden particulieren behoren ook succesvolle ondernemingen als Blokker, SHV Energy en Vandebron tot de klantenkring.

Share Button