ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in INNAX

ABN AMRO neemt vanuit het Sustainable Impact Fund (SIF) een belang in INNAX. Dat is een Nederlands bedrijf dat klanten advies en oplossingen biedt om te verduurzamen. Bijvoorbeeld om gebouwen energiezuiniger te maken.

INNAX bestaat dit jaar 30 jaar. In de afgelopen decennia heeft INNAX zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op de markt van verduurzaming. Er werken ongeveer 250 mensen. En er is ambitie om verder te groeien. Frederik Deutman, co-head ABN AMRO SIF: “We kennen INNAX goed omdat we vanuit de bank al lang en intensief met hen samenwerken om onze gebouwen ‘Paris proof’ te maken. Er deed zich nu een kans voor om aandelen in INNAX over te nemen. Die kans hebben we benut. Daarnaast stellen we ook groeikapitaal ter beschikking. INNAX is een prachtig gevestigd bedrijf dat actief is in een markt die veel kansen biedt en heel goed aansluit bij de scope van het Sustainable Impact Fund.”

Philip Blaauw, directeur-oprichter van INNAX: “We zijn erg blij met de instap van het SIF om met hen en ABN AMRO onze missie waar te maken: het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Gezamenlijk kunnen we echt voor ‘sustainable impact’ zorgen op de hoognodige stappen van milieu-denken naar milieu-doen”.

ABN AMRO Sustainable Impact Fund (SIF)

Het SIF is een volledige dochter van ABN AMRO met een zelfstandig investeringsbeleid. Het fonds stuurt op een combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. De drie thema’s waarin wordt geïnvesteerd zijn: circulaire economie, energietransitie en social impact. Het gaat om ‘private equity investeringen’ van tussen de 4 en 30 miljoen euro in bedrijven met een bewezen business model die toe zijn aan een volgende groeifase. Daarnaast doet ABN AMRO SIF ook ‘venture capital investeringen’ van tussen de 500.000 en 4 miljoen euro als er sprake is van een bewezen concept.

INNAX Gebouw & Omgeving

Oplossingen realiseren waarmee voor onze opdrachtgevers, hun gebouwen én omgeving duurzame resultaten worden bereikt: dat is de missie van INNAX. Van startend afval- en energiemanagement dienstverlener in 1992 is INNAX uitgegroeid tot een multidisciplinaire gebouwverduurzamer met vestigingen in Veenendaal, Tilburg, Heerenveen en Almere. Met innovatieve en data gedreven oplossingen worden woningen en gebouwen gerealiseerd die duurzaam, gezond en toekomstbestendig zijn.

Share Button