Dit is waarom steeds meer mensen een eSIM gebruiken

Wie kan er tegenwoordig nog zonder een smartphone? Bijna niemand, denken wij. Sterker nog, de tijd dat iedereen maximaal één smartphone had, lijkt ook verleden tijd. Mensen die zakelijk bellen hebben tegenwoordig vaak meerdere toestellen; een smartphone voor zakelijk gebruik en een smartphone voor privégebruik. Handig om alles goed te kunnen scheiden, maar erg onpraktisch om steeds met twee toestellen op pad te zijn. De eSIM biedt uitkomst. In de nieuwste toestellen kun je namelijk naast je fysieke simkaart nog een Sim Only abonnement met eSIM toevoegen. Dus overal gaan en staan met twee toestellen bij de hand en steeds weer switchen van het ene toestel naar het andere toestel is verleden tijd. Meerdere abonnementen gebruik je nu in één toestel, misschien wel het grootste voordeel van een eSIM. Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Wat is eSIM?

In elke smartphone die je gebruikt om mee te bellen of te internetten wordt een simkaart gebruikt. Op deze simkaart staat informatie over je abonnement en je telefoonnummer. Verschillende toestellen gebruiken verschillende soorten simkaarten. De laatste jaren is een simkaart alsmaar kleiner geworden. Tegenwoordig is er ook een eSIM. De afkorting eSIM staat voor embedded sim, wat betekent dat de simkaart is opgenomen in het toestel. Op eSIM wordt informatie gezet die voorheen op een fysieke simkaart stond. Na het activeren van eSIM is je toestel klaar om mee te bellen. Erg duurzaam, omdat het een digitale simkaart is en er daarom geen plastic simkaart meer gemaakt hoeft te worden. Bovendien hoeft de sim niet meer per post naar jou als klant verzonden te worden.

Te combineren met een fysieke simkaart

Het grote voordeel van eSIM is dat de meest moderne toestellen zowel met een fysieke simkaart als met eSIM kunnen werken. Sterker nog, ze kunnen beiden tegelijkertijd gebruikt worden, ook wel dual sim genoemd. Dat houdt in dat je met één smartphone twee telefoonnummers of abonnementen kunt gebruiken. Één via de fysieke simkaart, de ander via eSIM. Vooral in de zakelijke markt is dat erg populair. Mensen die zakelijk bellen en graag hun zakelijke nummer en privé nummer van elkaar willen scheiden, hoeven daardoor niet meer twee verschillende toestellen te gebruiken. Als je in de avond niet zakelijk gestoord wil worden, zet je namelijk eSIM van je zakelijke nummer gewoon uit.

Erg gemakkelijk

Voor iedereen die graag wil bellen of data gaat gebruiken via eSIM, is het aanvragen van  eSIM erg eenvoudig. Een aantal providers in Nederland, zoals Simyo, bieden eSIM aan. Via de website vraag je eSIM aan, en die informatie kun je vervolgens via een app op je smartphone gemakkelijk downloaden. Na het activeren kun je direct aan de slag. Besef je wel dat niet elk toestel geschikt is om eSIM te gebruiken. Nieuwe toestellen die nu op de markt verschijnen hebben deze optie vaak wel. Controleer altijd of jouw toestel hiervoor geschikt is, voordat je eSIM aanvraagt.

De verwachting is dat er in de toekomst nog veel meer van deze nieuwe techniek gebruik gemaakt gaat worden. Het is niet alleen praktisch, maar ook duurzaam en bovendien erg gemakkelijk. Ideaal voor iedereen die niet meer wil werken met die kleine plastic kaartjes en graag met meerdere abonnementen via één toestel willen werken.

 

Share Button