Startup Good Chef verkoopt meer dan 10.000 plantaardige maaltijden binnen één jaar en start crowdfundingcampagne

Plantaardige maaltijden te ingewikkeld of niet lekker? Als het aan Rutger Anema – oprichter van Good Chef – ligt, niet. Met zijn onderneming timmert hij sinds eind 2020 aan de weg om Nederland aan plantaardige maaltijden te krijgen. En dat valt op: in één jaar verkocht hij meer dan 10.000 maaltijden. Om door te groeien is Anema een crowdfundingcampagne gestart.

Plantaardig eten het nieuwe normaal

Vanwege de snelle opwarming van de aarde, komen steeds meer mensen tot het inzicht dat minder vlees eten nodig is, maar onze eetgewoontes aanpassen is nog niet zo gemakkelijk. Waarom het Anema wel bij een grote groep gelukt is, ligt volgens de ondernemer vooral aan dat hij dagelijkse gezonde maaltijden laat bereiden door chefs, die plantaardig zijn én van restaurantkwaliteit. “Op deze manier maken we plantaardig eten dus super laagdrempelig. En niet onbelangrijk: klanten komen vaak terug indien ze het eenmaal een keer geproefd hebben, dus met de smaak zit het ook goed.”, aldus Anema. Door de gerechten in te vriezen, blijven smaak, structuur en voedingsstoffen behouden, de prijs laag en wordt food waste tegengegaan.

Groeien om meer impact te maken

Het doel is om nog meer huishoudens te stimuleren om over te gaan op plantaardig eten. Naast de online verkoop via de eigen website lopen er ook gesprekken met diverse supermarkten en flitsbezorgdiensten om de maaltijden in het assortiment op te nemen. Om de groei mogelijk te maken is Anema een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow: “We staan in de startblokken om de volgende stap te maken. Door mee te investeren deel je niet alleen mee in het succes van Good Chef, maar bouw je ook mee aan een gezondere planeet.” Anema’s ambities zijn wat dat betreft groot: Samen met zijn klanten wil hij zo groeien naar een klimaat positief bedrijf en heeft het als doel om een B-corp te worden in 2022.

Investeren kan tot 11 februari via www.crowdaboutnow.nl/goodchef.

Share Button