Eerste kapitaalronde succesvol gesloten voor ‘s werelds grootste startup portfolio van Startupbootcamp

Op 1 maart 2022 heeft startup accelerator Startupbootcamp het Bold Action initiatief gelanceerd, waarmee het de komende drie jaar in de top 90 startups op het gebied van duurzaamheid gaat investeren. Om dit te bewerkstelligen is Startupbootcamp voornemens om EUR 6M aan groeikapitaal op te halen – verdeeld over drie rondes – waarvan de eerste ronde van EUR 2M zojuist succesvol is opgehaald via de beurs van Nxchange. 

Bold Action is hiermee het derde en grootste startup portfolio tot nu toe en zal direct worden gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de VN. In de afgelopen 7 jaar hebben we wereldwijd slechts ongeveer 5% vooruitgang geboekt in de richting van deze doelen. Bovendien is er slechts acht jaar over om nog 95% van deze doelstellingen te halen, iets wat we met het huidige tempo en zonder innovatieve oplossingen niet zullen gaan halen.

Starten is noodzakelijk

Om deze duidelijke noodzaak zo goed mogelijk te ondersteunen, wacht Startupbootcamp niet langer en neemt actie. Volgens hun berekeningen zijn er wereldwijd bovendien zo’n 170.000 nieuwe ‘impact startups’ nodig om deze doelstellingen te kunnen behalen.

“We moeten stoppen met discussiëren en beginnen met investeren”, aldus Joey Moreau, Head of Investor Relations bij Startupbootcamp en drijfveer achter Bold Action. “Anders is het te laat. Met Bold Action nemen wij als Startupbootcamp hier verantwoordelijkheid voor. Startups zetten zich daadwerkelijk met grote toewijding in voor een betere en duurzamere toekomst. Bold Action is dan ook ons antwoord op het gebrek aan urgentie, actie en leiderschap in de bredere samenleving. Wie als investeerder, partner of mentor deel wil uitmaken van dit initiatief wordt met open armen ontvangen. We maken namelijk alleen met z’n allen nog een kans om de doelstellingen te behalen.”

De unieke investeringspropositie

Met deze beursgang maakt Startupbootcamp het voor eenieder gemakkelijker om bij te dragen aan de financiering en verwezenlijking van de SDGs. Met het nieuwe investeringsmodel kunnen naast de professionele durfkapitalisten nu voor het eerst ook de retail beleggers mee investeren met impact, doordat er tevens een kleiner ticket-bedrag vanaf EUR 100,- wordt aangeboden – wat gelijk staat aan 10 certificaten van aandelen. Het minimum investeringsbedrag voor professionele investeerders in SBC Bold Action is EUR 100.000,-. Na de succesvolle sluiting van deze rondes, zullen de certificaten van aandelen in januari 2023 verhandelbaar worden op de secundaire markt van het beursplatform Nxchange.

Het reeds opgehaalde kapitaal zal gebruikt worden om de eerste 30 impact startups van het Bold Action programma te selecteren en accelereren. Bovendien zal tot 1 november 2022 de tweede investeringsronde van het Bold Action initiatief geopend zijn, waarbij er wederom 2M opgehaald zal worden voor de volgende 30 impact startups. De aandelenprijs van de tweede ronde zal €0,50 hoger liggen dan de eerste, op €10,- per certificaat van aandeel.  De derde ronde zal na 1 november 2022 van start gaan, een aandelenprijs van €10,50 per certificaat van aandeel hanteren, en geopend zijn tot 1 januari 2023.

 

Share Button