Trunkrs haalt 15 miljoen euro groeikapitaal op bij Korys, VP Capital en SET Ventures

Bron
Trunkrs

Partner

Trunkrs, specialist in Same Day & Next Day delivery voor de e-commerce sector, heeft succesvol 15 miljoen euro opgehaald in een series B-investeringsronde. De financieringsronde werd geleid door Korys, de Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt. Naast Korys participeren ook VP Capital, Family office van de familie Van Puijenbroek, en het in Amsterdam gevestigde SET Ventures, dat eerder al investeerde in Trunkrs. IMPROVED Corporate Finance adviseerde en begeleidde Trunkrs bij deze financiering.

Trunkrs is een leidende bezorgpartner van premium e-commerce partijen in Nederland. Vele webshops, waaronder die van Mediamarkt, vertrouwen op Trunkrs voor de snelle en betrouwbare bezorging van hun pakketten. Sinds 2021 levert het bedrijf ook in Vlaanderen. Het opgehaalde kapitaal stelt Trunkrs in staat zijn marktleiderspositie in de Benelux te behouden en te vergroten. Bovendien zal het bedrijf de nieuwe investering gebruiken om de pakketbezorgingsketen versneld te verduurzamen.

Keteneffect

Trunkrs is opgericht in 2015 met als doelstelling de ‘last mile’ van pakketbezorging duurzaam te maken. Door de reeds bestaande bestelwagens en distributiecentra in de keten ingenieus te gebruiken, houdt Trunkrs zijn eigen footprint klein. Bovenal werkt het bedrijf actief mee aan het elektrificeren van de wagenparken van partners. Jan Wijn, CEO van Trunkrs, zegt: “Wij jagen als ketenpartner actief de verduurzaming in onze branche aan. Dankzij de investering van Korys, VP Capital en SET Ventures kunnen we onze positie als marktleider in ons segment in Nederland versterken en verder uitbreiden naar België, zodat ook Belgische webshops kunnen profiteren van onze snelle en betrouwbare pakketbezorging. Zo vergroten we onze impact en daar zijn we trots op.”

“We zijn zeer enthousiast om te investeren in deze snel groeiende premium bezorgservice”, zegt Brieuc de Hults, Investment Director bij Korys. “Niet alleen bieden ze een betrouwbare, duurzame en snelle bezorgoplossing, ze maken het voor kleine en middelgrote webwinkels ook mogelijk om op een faire manier te concurreren en om hun klanten vergelijkbare premium en duurzame bezorgopties aan te bieden als grotere e-commerce platforms en zo een meer lokale e-commerce te stimuleren. Ze zijn al koploper in Nederland en samen met VP Capital en SET Ventures zullen we zorgen dat Trunkrs ook de Belgische markt verovert.”

Guus van Puijenbroek, directeur VP Capital: “Met deze investering kan Trunkrs de elektrificatie van pakketbezorging verder ontwikkelen en fors besparen op de CO2-uitstoot in een steeds groeiende e-commercemarkt. Daarnaast toonde onze evaluatie aan dat Trunkrs in toenemende mate eisen stelt aan partners op het gebied van werkomstandigheden en duurzaamheid.  De samenwerking met Korys en SET Ventures voor de investering in Trunkrs en de visie en innovatieve oplossingen van het bedrijf sluiten naadloos aan bij onze ambitie om ons kapitaal in te zetten voor duurzame vooruitgang.”

“Naast een goed business idee is toegang tot voldoende kapitaal een noodzaak voor een succesvol bedrijf”, aldus René Savelsberg, Managing Partner bij SET Ventures. “Deze financieringsronde stelt Trunkrs in staat de geografische expansie uit te voeren en tegelijkertijd aan de impact doelstelling, die wij hoog in het vaandel hebben staan, te werken.”

Sherief Rahim, Executive Director bij IMPROVED Corporate Finance: “Daar de fundamentele elementen van de e-commerce sector robuust blijven en same-day delivery steeds meer de norm wordt voor consumenten, is Trunkrs optimaal gepositioneerd om de leider in deze categorie te worden zowel p het gebied van zijn technologie en zijn commitment aan het elektrificeren van zijn fleet partners. Met de Serie B-groeifinanciering zal Trunkrs snel grootse stappen zetten en zijn leiderschapspositie in de logistieke markt in de Benelux en daarbuiten versnellen.”

Share Button