Lendahand neemt Frans platform Babyloan over

Partner

Het Franse crowdfundingplatform voor microkredieten Babyloan maakt sinds vandaag onderdeel uit van Lendahand.

Onlangs ontving Lendahand een investering van 5.5 miljoen euro van het ABN AMRO Sustainable Impact Fund (AA SIF) en twee Franse institutionele investeerders; INCO en de ngo Acted. De investering maakt verdere uitbreiding van Lendahand naar andere Europese landen mogelijk waardoor meer crowdfunders worden bereikt. Met Frankrijk als eerste nieuwe markt door de overname van Babyloan. Daarnaast kan Lendahand met het nieuwe kapitaal zijn positie versterken in de doelmarkten en bovendien meer nieuwe partners contracteren in andere opkomende economieën.

Over Babyloan

Babyloan werd opgericht in 2008 door de Franse sociale ondernemer Arnaud Poissonnier om via microkredieten mensen in ontwikkelingslanden aan betaalbare financiering te helpen. Franse investeerders verstrekten tot op heden EUR 26 miljoen aan financiering, waarbij meer dan 50.000 micro-ondernemers in 30 verschillende landen zijn bereikt.

Helaas kwam Babyloan de afgelopen jaren in lastig vaarwater terecht. Hun bedrijfsmodel, vergelijkbaar met dat van Kiva, bleek niet ‘future-proof’. De kosten waren structureel hoger dan de opbrengsten en uiteindelijk was het niet haalbaar om zelfstandig verder te gaan.

Vorig jaar ging Babyloan op zoek naar potentiële partijen voor een overname van het bedrijf. Hun prioriteit? Ervoor zorgen dat investeerders kunnen blijven investeren in ondernemers waarin zij geloven, en dat de opvolging van hun projecten en terugbetalingen wordt verzekerd. Tegelijkertijd was Lendahand al actief op zoek naar geschikte platformen in Europa die zouden kunnen passen binnen de internationale strategie.

Met het bestaande crowdfundingplatform en onze focus op het creëren van sociale impact, zag Babyloan in Lendahand de ideale partner. En vice versa. Na maanden van voorbereiding achter de schermen is de overname van Babyloan vandaag officieel.

Share Button