Nieuwe samenwerking tussen Gulpener Bierbrouwerij en GreenFund Holland

De meest duurzame bierbrouwer Gulpener gaat een langdurige samenwerking aan met het meest duurzame crowdfunding platform GreenFund Holland.

Gulpener Bierbrouwerij won in 2020 de Koning Willem I prijs voor duurzaam ondernemerschap. Het familiebedrijf produceert bier in het meest Duurzame brouwhuis van Europa en binnenkort geheel fossielvrij, versterkt de biodiversiteit met het gebruik van oer-granen en haalt alle grondstoffen uit de eigen regio.

Net als andere brouwers verstrekt Gulpener met enige regelmaat haar horecaondernemers een lening. De ondernemers, die uiteraard Gulpener op de tap hebben, gebruiken de leningen (die kunnen variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s) om het bedrijf verder op poten te zetten, uit te breiden of te investeren in duurzaamheid.

Gulpener Bierbrouwerij wil het geld voor de leningen via crowdfunding ophalen om op die manier hun duurzame verhaal verder uit te dragen. Belangrijke eis hierbij is dat het crowdfunding platform net als Gulpener duurzaamheid in de genen heeft. Na een uitgebreide selectie kwam GreenFund Holland daar als beste uit. Dit platform bestaat ruim 5 jaar en richt zich uitsluitend op duurzame projecten. Oprichter en bestuurder Jaco Leijdekker ziet het platform als een mogelijkheid om versnelling aan te brengen in o.a. de energietransitie en het verbeteren van biodiversiteit. Hij voelt de urgentie om ervoor te zorgen dat de aarde leefbaar blijft voor toekomstige generaties. Jaco reageert enthousiast op de samenwerking: ‘Gulpener Bierbrouwerij is een fijne en betrouwbare partner die van oudsher hun bier lokaal produceert. Ik vind het fantastisch om hen te helpen hun product en werkwijze meer voor het voetlicht te brengen en hun marktpositie te versterken.’

Uniek zijn de voorwaarden waaronder toekomstige investeerders kunnen meedoen met de crowdfunding projecten. Naast een aantrekkelijke rente van 4% die maandelijks wordt uitgekeerd, staan zowel Gulpener als GreenFund Holland borg met een gereserveerd kapitaal, om de investeerder te compenseren, mocht een horeca ondernemer niet in staat zijn aan de verplichtingen te voldoen.

Voor meer informatie over de campagnes en zekerheden, kijk op: https://greenfundholland.nl/#duurzame-projecten

Share Button