Cargo platform Redistri haalt €425k in seed funding op bij Shamrock Ventures en meerdere ervaren angel investeerders

Bron
Redistri

Cargo platform Redistri haalt €425k in seed funding op bij Shamrock Ventures en meerdere ervaren angel investeerders. Redistri is een platform dat zijn Combined Truck Load netwerk opereert in samenwerking met operationele partners. Redistri is actief in het wegtransport van zowel less than truckloads en full truck loads in Nederland, Duitsland, Belgie en Luxemburg. Redistri’s Combined Truck Load (CTL) netwerk wordt beheerd door het in house ontwikkelde OS voor wegtransport, RoadOS. Het systeem automatiseert live het planningsprocess waardoor optimale routes gecreëerd kunnen worden en de uitstoot wordt verminderd.

Hierdoor kunnen meer goederen worden vervoerd met hetzelfde aantal vrachtwagens. Geautomatiseerd carpoolen voor vracht in het kort. Naast het slimmer plannen, digitaliseert RoadOS processen die nu veelal handmatig gebeuren. Alle partijen binnen de transportketen worden live op de hoogte gehouden van de voortgang van hun transporten. Het is het doel van de founders om het eerste volledig gedigitaliseerde transport netwerk van Europa te bouwen.

Door middel van de financiering gaat Redistri verder uitbreiden in de Benelux en in Duitsland. Daarnaast wordt de ontwikkeling van RoadOS versneld om de uitbreiding van het netwerk te ondersteunen. Ook wordt het team in zowel Nederland als Nepal uitgebreid.

Shamrock Ventures

Tommy Hurley, managing partner van Shamrock Ventures, zegt: “Redistri’s RoadOS biedt haar klanten aanzienlijke commerciële voordelen en vermindert tegelijkertijd de milieu-impact van de betrokken vrachtwagens. We kijken ernaar uit om het team van Redistri te helpen met operationeel en technisch advies.

Share Button