Nieuwe investeerders voor het duurzame theemerk LocalTea

Bron
LocalTea

Partner

Na het instappen van de oprichters van de Vegetarische Slager, sluiten nu impactinvesteerders Fair Capital Impact Fund en DOEN Participaties zich aan bij de missie van LocalTea; Lokale thee met globale impact! Het is LocalTea gelukt om de theeplant winterhard en lokaal te telen, en met de ontwikkeling van deze unieke plant kan er overal in Europa thee geteeld worden. Dankzij deze nieuwe investering kan LocalTea verder uitbreiden.

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Helaas gaat dat door transport over de hele planeet ook gepaard met enorme CO2 uitstoot. Door het lokaal telen en produceren van thee bespaart LocalTea 96-99% water, energie en CO2!

Structureel de theecategorie verduurzamen

Door lokaal te telen, produceren, gebruik te maken van duurzame verpakkingen en de hele keten CO2 neutraal in te richten, laat Local Tea zien dat het echt anders kan . Toen Johan Jansen tijdens zijn reis in China in aanraking kwam met de theeplant besloot hij dat dit ook lokaal moest kunnen. Na 8 jaar van ontwikkelen lukte het hem om de theeplant winterhard en lokaal in Nederland te telen. Na het behalen van de befaamde ‘’Gourmet ster’’ tijdens de AVPA Teas of the World contest in Parijs was LocalTea er klaar voor om de duurzaamste, ambachtelijke thee met iedereen te delen. 6 jaar en verschillende theeplantages in Nederland en België verder maakt LocalTea op ambachtelijke wijze kwaliteitsthee die te vinden is bij verschillende retailers zoals Jumbo, Coop, Plus, Delhaize, Sligro, Makro, Holland&Barret en Crisp.

Nieuw leiderschap voor LocalTea

Per april is Wouter Eckelmans aangesteld als directeur van LocalTea. Eckelmans brengt jarenlange ervaring en kennis mee in marketing, sales en general management bij gerenommeerde bedrijven als Unilever en Douwe Egberts/Pickwick. ‘’LocalTea is een echte gamechanger voor de prachtige theecategorie. Het concept heeft ontzettend veel potentie en gelaagdheid. De duurzaamheidsimpact die we kunnen maken is indrukwekkend en uniek! Daarbovenop kunnen wij ook echt ambachtelijke kwaliteitsthee maken en onze consument een heel andere theebeleving laten ervaren.’’ Aldus Wouter. Met deze investering kan LocalTea een stevige positie in Nederland en België creëren en de (bio)plantages verder uitbreiden.

Johan Jansen, founder van LocalTea: ‘’Samen maken we het verschil, samen met een complementair team, shareholders, stakeholders en alle theedrinkers. Ook binnen het bedrijf kan ik het niet alleen. Mijn persoonlijke ambitie en drive komen uit ‘’van niets iets maken met een oplossing bedacht vanuit de natuur oftewel driven by nature’’. Nu kom ik daar nauwelijks meer aan toe en ben dan ook erg blij dat we samen met Wouter Eckelmans LocalTea naar het volgende hoofdstuk kunnen brengen. Ik blijf betrokken bij LocalTea en zal de operationele en innovatieve rol blijven vervullen.’’

Foto: Johan Jansen (oprichter) en Wouter Eckelmans (nieuwe CEO)

 

Share Button