BNP Paribas bekroond tot World’s Best Bank for Sustainable Finance en Best Investment Bank in the Netherlands

Partner

BNP Paribas is opnieuw uitgeroepen tot World’s Best Bank for Sustainable Finance door het internationale financiële tijdschrift Euromoney. De bank ontving ook awards voor World’s Best Bank for ESG Data & Technology en World’s Best Bank for Corporates. Deze awards zijn een erkenning van de jarenlange inzet van de BNP Paribas Group om duurzame financieringsoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste ESG-standaarden.

BNP Paribas’ commitment aan de Nederlandse markt is beloond met de Euromoney-award voor Best Investment Bank in the Netherlands. Het toont BNP Paribas’ vermogen om investeringen in duurzame oplossingen en tegelijkertijd commercieel succes te stimuleren.

Geert Lippens, CEO van BNP Paribas in Nederland: “Ik ben zeer verheugd om te kunnen delen dat de sterke prestaties van BNP Paribas dit jaar worden erkend met deze Euromoney Awards for Excellence. De onderscheidingen bevestigen het vertrouwen van onze klanten en de toewijding van onze teams in een tijd waarin onze wereld staat voor aanzienlijke maatschappelijke uitdagingen en milieuproblemen.

De Euromoney-award voor beste bank voor duurzame financiering laat zien dat ons geïntegreerde aanbod ons in staat stelt innovatieve financiële oplossingen te ontwikkelen die klanten stimuleren te investeren in een koolstofvrije toekomst. Een goed voorbeeld hiervan is de uitgifte van groene obligaties door BNP Paribas Nederland voor netbeheerder TenneT. Deze obligaties maken deel uit van een raamwerk voor groene obligaties dat de duurzaamheid van de gefinancierde projecten waarborgt. Deze investeringen in het energienet zijn essentieel voor het faciliteren van de energietransitie. De prijs voor de beste investeringsbank in Nederland is een bevestiging van de steedse prominentere rol die BNP Paribas speelt in het financieren van de groei van Nederlandse ondernemingen en de uitstekende prestaties van ons lokale team. Naast een solide deal flow zijn we bijzonder trots op het feit dat BNP Paribas in de afgelopen vijf jaar de drie grootste emissies van converteerbare obligaties voor Amsterdamse beursgenoteerde bedrijven heeft geleid, met als meest recente voorbeeld Basic-Fit.”

Share Button