Cisco lanceert circulair IT-betaalmodel om duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te ondersteunen

Bron
Cisco

Cisco heeft de lancering van Cisco Green Pay aangekondigd, een betaaloplossing die het circulaire gebruik van Cisco’s duurzame technologieën ondersteunt. Deze oplossing stelt klanten in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Aan het einde van de levensloop worden de producten kosteloos door Cisco teruggenomen.

“Environmental, social & corporate responsibility zijn niet alleen verankerd in onze eigen bedrijfspraktijken en producten, maar zijn ook een prioriteit voor onze klanten”, zegt Wendy Mars, EMEAR President, Cisco. “Deze nieuwe betaaloplossing voor duurzame Cisco-technologie biedt onze klanten betrouwbare IT-oplossingen die minder natuurlijke hulpbronnen verbruiken en ervoor zorgen dat zij kunnen profiteren van de nieuwste innovatie.”

Cisco Green Pay biedt een korting van 5% op Cisco-hardware, vijf jaar lang voorspelbare betalingen en gratis terugname van producten. Wanneer de apparatuur wordt geretourneerd, ontvangt de klant een certificaat waarin wordt bevestigd dat de apparatuur in de circulaire economie is opgenomen.

Verdere eigenschappen van Cisco Green Pay:

 • Beschikbaar voor Cisco’s duurzame technologieën, waaronder Green Meraki®, het Cisco IoT-portfolio, smart buildings en Service Provider (SP)-infrastructuur.
 • Klanten kunnen ook Cisco-software en -diensten bundelen.
 • Aan het einde van de levensloop leveren klanten de apparatuur in of hebben ze de optie om met een jaar te verlengen.
 • Beschikbaar in geselecteerde landen in Europa en het Midden-Oosten, waaronder Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.
 • Vult Cisco’s andere duurzaamheidsinspanningen aan, waaronder de recente lancering van de partner Environmental Sustainability Specialization & Takeback Incentive, en de Send IT Back-app.
 • Versnelt Cisco’s streven naar 100% productretournering en ondersteunt Cisco’s doelstelling om in 2040 een netto-nul uitstoot te realiseren.

Circulariteit is een van de belangrijkste bouwstenen in Europa’s nieuwe agenda voor duurzame groei en milieuduurzaamheid wordt van cruciaal belang voor IT-afdelingen in de EMEA-regio. Van de 311 channel-partners die in maart 2022 door Canalys werden ondervraagd, meldde één op de vier EMEA-respondenten dat milieuduurzaamheid is opgenomen in meer dan een derde van de ontvangen klantverzoeken. Cisco Green Pay stelt klanten in staat om tegemoet te komen aan de groeiende bezorgdheid over de duurzaamheid van hun technologie.

Cisco Green Pay introduceert een circulair betaalmodel dat verspilling minimaliseert, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om een duurzame IT-strategie op te bouwen en hun doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en governance te bereiken”, zegt Guido Kessler, Cisco Capital EMEA Sales Leader.

Cisco zet zich in om een duurzame, circulaire en inclusieve toekomst te stimuleren:

 • In 2021 maakte Cisco de belofte om in 2040 netto-nul uitstoot te bereiken voor alle Scope 1-, Scope 2- en Scope 3-emissies (waaronder productgebruik, bedrijfsactiviteiten en de toeleveringsketen), met een tussentijdse doelstelling om in 2025 netto-nul uitstoot te bereiken voor alle wereldwijde Scope 1- en Scope 2-emissies.
 • Tijdens het World Economic Forum in januari 2018 ondertekenden Cisco CEO Chuck Robbins en acht andere tech-executives de Capital Equipment Pledge, waarin Cisco beloofde om op verzoek 100% productterugname aan te bieden, zonder kosten voor klanten. Cisco Green Pay helpt om dit doel te versnellen door een commercieel model te introduceren dat circulaire IT bevordert.
 • Tegen FY25 zullen 100% van de nieuwe Cisco-producten en -verpakkingen Circular Design Principles bevatten.
 • Het Product Takeback and Reuse Programma biedt eigenaars van Cisco-apparatuur de mogelijkheid om kosteloos apparatuur aan het einde van de levensloop te retourneren. 99,9% van de geretourneerde apparatuur wordt hergebruikt en gerecycled.
 • Tijdens het fiscale jaar 2021 heeft Cisco de retourzending van producten gemakkelijker gemaakt door de Send IT Back-app uit te breiden. De app is momenteel beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk en de EU, en er zijn plannen om de toegang uit te breiden naar andere markten wereldwijd.
 • Cisco Refresh, Cisco’s gecertificeerde re-manufactured bedrijf, heeft haar afhankelijkheid van grondstoffen verminderd en heeft het afgelopen jaar voorkomen dat meer dan 2,5 miljoen pond (ongeveer 1.133.980 kg) aan apparatuur naar stortplaatsen is gegaan. Het programma draagt bij aan Cisco’s duurzaamheidsdoelstellingen en is gunstig voor klanten die op zoek zijn naar tastbare manieren om hun duurzaamheidsbeloften te tonen.

 

Share Button