Blue Sky Group breidt ESG-team uit

Het ESG-team van Blue Sky Group is uitgebreid met twee ervaren ESG en impact investment specialisten. Angeles Toledo is gestart als Lead ESG Adviseur en Roeland Tso als Senior ESG Adviseur. Toledo en Tso hebben beiden hun sporen verdiend op ESG gebied en impact investments. Het versterken van het team is een belangrijke stap voor Blue Sky Group in het realiseren van de ambities van haar klanten op het gebied van duurzaamheid. 

Toledo heeft voor toonaangevende vermogensbeheerders en pensioenfondsen gewerkt. De laatste jaren was zij Lead Fund Manager van het Triodos Groenfonds en heeft zij het Triodos Emerging Markets Renewable Energy Fund opgezet. Zij is specialist op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en impact investments, wat er onder andere toe heeft geleid dat zij dit jaar in de Nederlandse Top-50 Women in Sustainable Finance staat vermeld.

Tso werkte jarenlang als portfolio manager van wereldwijde aandelenfondsen. De afgelopen 4 jaar werkte hij bij Triodos Investment Management, waar hij zich heeft toegelegd op de integratie van duurzaamheidsfactoren in beleggingsprocessen. Tso heeft verschillende projecten geïnitieerd en geïmplementeerd, zoals het opzetten van een carbon footprint, het definiëren en meten van de Sustainable Development Goals en de implementatie van SFDR Art. 9 voor verschillende fondsen.

Tom Bottinga (CEO Blue Sky Group): “We zijn blij met de komst van Toledo en Tso. Beide versterken onze expertise waardoor wij nog beter en sneller inspelen op de duurzaamheidswensen van onze klanten. Niet alleen op het gebied van ESG maar ook impact investments.”

Angeles Toledo en Roeland Tso: “We kijken ernaar uit om samen met Blue Sky Group en haar klanten verdere invulling te geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en te zorgen voor duurzame impact.”

Share Button