Verhuurplatform voor babyspullen haalt financiering op van €600.000 bij impactinvesteerders

Tiny Library is een Nederlands platform waar baby- en kinderproducten van vooraanstaande merken gehuurd kunnen worden. De consument heeft daarmee altijd een kwalitatief hoogstaand en als nieuw product in huis terwijl ondertussen wordt bijgedragen aan de circulaire economie. Eerder dit jaar deed oprichter Julie Munneke nog mee aan Dragons’ Den, waar zij in eerste instantie een toezegging kreeg van €500.000. Met ifund en Shamrock Ventures heeft Tiny Library nu twee partijen aangetrokken met wie zij haar ambitieuze groeiplannen kan verwezenlijken.

Internationale groei

Met deze financiering kan Tiny Library groeistappen zetten in zowel marketing, logistiek als technologie. De klantervaring wordt zo nog verder verbeterd, waarmee de onderneming ‘top of mind’ hoopt te worden voor kersverse ouders. Op deze manier wordt in Nederland een stevige basis gelegd, alvorens over de grenzen te kijken voor verdere groei. De uiteindelijke ambitie is om pan-Europese marktleider te worden in ‘babyspullen-as-a-service’.

Julie Munneke, oprichter & CEO van Tiny Library: “Met ifund en Shamrock Ventures hebben we de perfecte partners gevonden. Ifund vanuit hun vergelijkbare missie, om bij te willen dragen aan de transitie naar een duurzamere wereld, en Shamrock Ventures vanuit hun vergaande tech-expertise en netwerk. Beide partners kunnen ons zo enorm versterken in het doorontwikkelen van ons verhuurplatform.”

Hoe de service werkt

Voor een vast bedrag per maand en per product wordt alles direct thuis afgeleverd; te denken valt aan een kinderwagen, draagzak of kinderstoeltje. Na gebruik kunnen de producten weer worden opgehaald, worden ze professioneel gereinigd, vervangen waar nodig, en kunnen ze door naar een volgende familie. Huren kan voor een langere termijn, maar ook voor een kortere periode zoals tijdens een vakantie wanneer er een opvouwbaar bedje of compacte kinderwagen nodig is. Hiermee functioneert het platform als een one-stop shop in combinatie met een flexibel abonnement: alles is te vinden is voor elke situatie, verzameld onder één dak.

Dat Tiny Library een gamechanger in de verhuurmarkt is moge duidelijk zijn. Op het platform worden inmiddels alle grote A-merken aangeboden, waaronder Joolz, Bugaboo, Easywalker, Maxi-Cosi, Stokke, Medela, Chicco en BeSafe.

Het huidige assortiment van 150 producten wordt in hoog tempo uitgebreid met nieuwe productcategorieën, zoals wasbare luiers en kinderfietsjes, om zo een relevant en divers aanbod te kunnen bieden voor ouders met kinderen van 0 t/m 4 jaar.

Imro Dawson, investment manager bij ifund: “We zijn verheugd met deze nieuwe samenwerking en kijken uit naar de impact die we met Tiny Library kunnen gaan maken. Vanaf het begin was er een goede wederzijdse klik, waardoor het investeringsproces vlot is verlopen. We hebben veel vertrouwen in Julie en de rest van het team en zien veel kansen voor Tiny Library om verder te groeien, binnen Nederland en daarbuiten.”

Tommy Hurley, fondsmanager bij Shamrock Ventures: “Tiny Library is een prachtig bedrijf en we zijn verheugd hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Wij kijken ernaar uit samen met het team van Tiny Library het platform door te ontwikkelen en op te schalen, en zo de circulaire economie te versnellen”.

Share Button