Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken Cleantech Regio

Je hebt een concreet circulair businessplan voor je maakbedrijf dat je wilt realiseren, je hebt samenwerkingspartners, maar je mist nog (een deel van de) financiering. Is dit je situatie, dan kun je een beroep doen op het Stimuleringsfonds. Het fonds is één van de instrumenten van het project Circulaire Fabrieken, waarmee we de versnelling naar circulair ondernemen stimuleren.

Het fonds is bedoeld voor het verduurzamen van een productieproces, of een deel daarvan, denk aan circulair ontwerp, levensduurverlenging of retourlogistiek. Een aanvrager kan een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten (tot max. € 200.000).

Lid van de Strategische Board Cleantech Regio, wethouder Jeroen Joon van gemeente Apeldoorn, roept ondernemers op om gebruik te maken van het fonds en circulaire plannen om te zetten in daden. “Dit is een prachtig fonds voor bedrijven die meters willen maken in het verminderen van grondstoffengebruik. Maak er vooral gebruik van en maak werk van je circulaire ambities.”

Het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken sluit op 30 november 2022.

Voor wie

Maakbedrijven in de Cleantech Regio met een goed onderbouwd circulair businessplan.

Waarvoor

De subsidie is bedoeld voor het verduurzamen van een productieproces. Het circulair businessplan kan betrekking hebben op verschillende fases in de productie en kan ook gericht zijn op verschillende tredes van de R-ladder. Het kan gaan om bij voorbeeld: circulair ontwerp, modulariteit, levensduurverlenging, onderhoud, hergebruik, recycling of retourlogistiek.

Maximale subsidie

Een aanvrager kan via het Stimuleringsfonds een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten tot maximaal € 200.000 euro.

Tijdlijn

Deadline indiening aanvragen: 30 november 2022

Beoordeling bekend uiterlijk: 21 december 2022
Afhandeling vaststelling: voor medio januari 2023

Share Button