Fastned kondigt een strategische investering aan van 75 miljoen euro door Schroders Capital

Bron
Fastned

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, kondigt vandaag een private placement ter waarde van 75 miljoen euro aan bij Schroders Capital, de private markets beleggingsdivisie van de wereldwijde vermogensbeheerder Schroders. Het betreft 2.032.520 nieuwe certificaten, die hetzelfde aantal nieuwe gewone aandelen in het kapitaal van het bedrijf vertegenwoordigen.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “Ik ben zeer verheugd om Schroders Capital te verwelkomen als langetermijninvesteerder in Fastned. Dit biedt Fastned niet alleen de financiering om ons netwerk verder uit te rollen, en de mogelijkheid de volgende grote stap te zetten naar ons doel van 1.000 stations voor 2030. Het markeert ook het begin van een nieuwe fase met Schroders Capital’s grote institutionele duurzameinfrastructuurfonds aan boord als belangrijke investeerder, met een langetermijnvisie op onze business en bedrijfstak en bereid om onze groeiplannen actief te ondersteunen. Hun beslissing om een rol te spelen in het proces fossiele brandstoffen versneld uit te bannen, op weg naar een duurzame toekomst en energieonafhankelijkheid, is bewonderenswaardig in een tijd van turbulente energiemarkten en economische en geopolitieke onzekerheid. Ik juich dat toe.”

“Met Schroders Capital, een van Europa’s grootste onafhankelijke investeringsfirma’s aan boord, kan Fastned het tempo van de bouw van snellaadstations nog verder opvoeren, om tegemoet te komen aan de exponentieel groeiende vraag naar snellaaddiensten. Het bouwen van een uitgestrekt en betrouwbaar snellaadnetwerk met energie van wind en zon, speelt een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering en de weg naar energieonafhankelijkheid.”

Share Button