TVM verzekeringen introduceert zero emissie verzekering

Bron
TVM

Als eerste in de branche introduceert TVM verzekeringen een speciale zero emissie verzekering voor vrachtwagens en bestelauto’s. Deze verzekering beschermt de forse investering van de transportondernemer naar minder uitstoot in transport. De weg naar zero emissie heeft grote impact op de transportbranche. Dit heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering van transportbedrijven. Als coöperatie en gespecialiseerde verzekeraar ondersteunt TVM haar leden in deze transitie naar zero emissie.

Voordelen zero emissie verzekering

De overstap naar emissieloos rijden brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Met de zero emissie verzekering worden aanschafsubsidies eenvoudig meeverzekerd. Ook is schade door een eigen gebrek aan de aandrijflijn en energiedragers gedekt en is de klant verzekerd van gespecialiseerde berging bij pech en van vakkundig schadeherstel. De preventie-adviseurs van TVM geven advies over bijvoorbeeld de inrichting van een laadplein en over veilig rijden met elektrische voertuigen.

Bedrijven krijgen nu al te maken met voorbereidingen zero emissie vervoer

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 hebben 15 landen hun handtekening gezet onder de ambitie om vanaf 2040 alle nieuwe vrachtauto’s en bestelbussen in hun land te laten rijden zonder uitstoot. Vanaf 2050 mag het wegvervoer geen uitlaatgassen meer uitstoten. In het Nederlandse Klimaatakkoord is onder meer de ambitie vastgelegd om in 2025 minimaal 30 Nederlandse steden zero emissie te gaan bevoorraden. Dit betekent dat de transitie naar zero emissie vervoer in volle gang is en dat bedrijven die actief zijn in (stedelijke) distributie nu al met voorbereidingen te maken krijgen.

‘TVM vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen in transitie’

Wilma Toering, CCO TVM verzekeringen: “De energietransitie vraagt om forse investeringen en is complex. Als coöperatieve verzekeraar steunt TVM haar klanten in deze transitie. Met deze nieuwe verzekering neemt TVM drempels weg in de transitie naar zero emissie transport. Het introduceren van de zero emissie verzekering is voor TVM een logische keuze.”

TVM staat voor een gezonde toekomst van de logistiek- en transportsector en helpt haar leden met de verdere verduurzaming. Dit doet TVM met het aanbieden van passende verzekeringsproducten en aanvullende dienstverlening. Als full-service verzekeraar wil TVM haar leden maximaal blijven ontzorgen.

Share Button