The Weather Makers opent inschrijving voor investeringsronde

The Weather Makers, Nederlands meest innovatieve bedrijf in klimaatherstel, opent deze maand de inschrijving voor haar eerste investeringsronde. Zij ontwikkelden een methode om de watercyclus te herstellen, waarbij gekeken wordt naar een grootschalige oplossing voor ons klimaatprobleem.

Elke dag worden we geconfronteerd met nieuws over ernstig verslechterende ecosystemen. De aarde lijdt onder dalende trends in productiviteit en soorten sterven in een ongekend tempo uit. De gevolgen van klimaatverandering zijn niet te overzien en bedreigt het levensonderhoud en de voedselzekerheid van miljoenen mensen over de hele wereld.

Het doel

The Weather Makers zien water als de brandstof van al het leven op aarde en de motor van het weer en het klimaat. Geïnspireerd door de natuur en met de watercyclus als leidraad, is het doel het klimaat te herstellen door de kracht van gezonde ecosystemen te benutten.

Investeren in een bedrijf dat écht impact maakt

Impact maken kost tijd en geld. Daarom hebben The Weather Makers gekozen voor een investeringsronde. Door mensen de mogelijkheid te bieden mede-eigenaar te worden, krijgt iedereen de kans bij te dragen aan oplossingen voor het klimaatprobleem. De verwachting is dat mensen die straks certificaten kopen, niet alleen een commercieel belang hebben, maar ook samen de wereld willen verbeteren.

The Weather Making Approach

Gedurende de afgelopen jaren is de ‘Weather Making Approach’ ontwikkeld; een holistische, wetenschappelijk onderbouwde en door gegevens gestuurde methode om te begrijpen hoe ecosystemen kunnen worden hersteld als basis voor het herstel van de watercyclus. Met de Weather Making Approach kunnen we gezamenlijk de rol van de biosfeer in weer en klimaat herwaarderen en langetermijnstrategieën ontwikkelen voor land- en waterecosystemen. De methode helpt om deze te vertalen in doelstellingen, gekoppeld aan beloningssystemen.

Over The Weather Makers

The Weather Makers is een bedrijf en netwerk van zeer gedreven specialisten, onderzoekers en ontwerpers op het gebied van holistisch herstel van de watercyclus en biosfeer, zowel in het water als op het land. Onderzoek wordt o.a. gedaan in een eigen lab voor toegepast onderzoek en ontwikkeling: The Eco Oasis. Dit is gelegen in de Henriëttewaard te ’s-Hertogenbosch.

Share Button