Achmea kondigt voorgenomen uitgifte groene senior obligatielening aan

Bron
Achmea

Achmea B.V. heeft ING als groene structureringsadviseur (Green Bond Structuring Advisor) mandaat gegeven voor een voorgenomen uitgifte van een groene € 500 miljoen senior unsecured obligatielening. Barclays, HSBC, ING, MUFG, NatWest Markets en Sociéte Générale zijn aangesteld als Joint Lead Managers. De lening wordt uitgegeven onder het Achmea B.V. € 5 miljard Debt Issuance Programme, gedateerd op 21 oktober 2022. 

De verwachting is dat de uitgifte een rating krijgt van BBB+ van S&P en een A- van Fitch en op korte termijn wordt uitgegeven, afhankelijk van marktomstandigheden.

De voorgenomen uitgifte is de eerste uitgifte onder Achmea’s Green Finance Framework (GFF), dat op 15 februari 2022 is opgesteld. De intentie hiervan is de opbrengsten te gebruiken voor het (in)direct financieren en herfinancieren van groene leningen en investeringen.

FCA/ICMA stabilisatie is van toepassing. De target market (in het kader van de MIFID II product governance) betreft alleen ‘in aanmerking komende tegenpartijen’ (eligible counterparties) en professionele cliënten (middels alle distributiekanalen). Er is geen EU/VK PRIIPS key information document (KID) opgesteld, omdat deze financiële instrumenten niet beschikbaar zijn voor retailbeleggers in de Europese Economische Gebieden/of het Verenigd Koninkrijk.

Share Button