Horizon Flevoland investeert €250.000 in MAKUS

Bron
Makus

Horizon Flevoland investeert €250.000 in MAKUS. MAKUS ontwikkelt gekleurde design inductiekookplaten. Dat is uniek, want alle inductiekookplaten zijn zwart. De missie van het bedrijf is een wereld waarin iedereen duurzaam kookt, met smaak.

Inge Verschuur, namens Horizon Flevoland: “MAKUS is de perfecte onderneming voor ons MKB Fonds Flevoland. Een onderneming die geld nodig heeft voor groei (werkkapitaal) én bijdraagt aan de energietransitie met een prachtig vormgegeven product.”

Merel Philippart, founder MAKUS: “MAKUS kan de stap naar duurzaam koken verder inkleuren door de investering van Horizon Flevoland. In de afgelopen twee jaar hebben wij ons product, gekleurde design inductiekookplaten, ontwikkeld en op de markt gebracht. Met succes! De volgende stap: opschalen van de productie en de ontwikkeling van een nieuw product: de MAKUS-kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit wordt mogelijk gemaakt door de investering van Horizon Flevoland. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Over MAKUS

De energietransitie is onomkeerbaar. Dat betekent ook: iedereen gaat koken op inductie. Daarbij is de trend overduidelijk dat interieur van keuken en woonkamer steeds meer versmelten. Zonde dat alle inductiekookplaten puur functioneel zijn ontworpen, niet esthetisch. Daar brengt MAKUS verandering in. MAKUS maakt gekleurde design inductiekookplaten die één geheel vormen met het ontwerp van de keuken. MAKUS zet de nieuwe standaard voor duurzaam koken.

Over Horizon Flevoland

Horizon Flevoland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. Ze ondersteunt Flevolandse ondernemers die willen groeien op persoonlijk vlak, in de zoektocht naar financiering, bij het zetten van de volgende groeistap of bij internationale ambities. Horizon Flevoland verlegt grenzen, samen met ondernemers.

Foto: MAKUS Simply Pink! inductiekookplaat met oprichtster Merel Philippart

Share Button