Multinational HIVE Energy verwerft aandeel van 50% in BambooLogic

Onlangs rondde het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Hive Energy de overname af van 50% van de aandelen in BambooLogic, de eerste grootschalige bamboekweker op industrieel niveau in Europa. Op 21 februari 2023 zette Hive-oprichter en circulair visionair Giles Redpath zijn handtekening en werd het verbond voor een schone planeet gesloten.

Hive Energy, wereldwijd ontwikkelaar van hernieuwbare energie en investeerder in de circulaire economie is op missie  om de planeet te redden en is momenteel actief in schone energieprojecten in meer dan 20 landen.

2000 hectare aanplanten en verwerking op locatie

De bamboeproductie van BambooLogic is volledig biologisch afbreekbaar, bamboe is inzetbaar in veel sectoren als low-footprint alternatief en het heeft veel potentieel op het vlak van koolstofopslag in de bodem. De investering van Hive zal BambooLogic helpen zijn activiteiten in Europa te versnellen: het doel is om in de komende twee jaar 2.000 hectare bamboe te planten en de bamboeverwerking op locatie op te zetten.

Momenteel verbouwt BambooLogic ongeveer 150 hectare bamboe in Zuid-Portugal dat vervolgens wordt verkocht als materiaal met een lage voetafdruk voor gebruik in de textiel-, papier-, composiet-, bouw- en voedingssector. Daarnaast legt het bedrijf via de bamboevelden koolstof vast in de bodem, waarvoor zij vervolgens gecertificeerde carbon removal credits uitgeven aan bedrijven die hun uitstoot willen compenseren op natuurlijke basis.

Samen voor een schone toekomst en duurzame materialen

Rupert Maitland-Titterton, directeur Circulaire Economie bij Hive: “Bij Hive Ventures ligt investeren in de circulaire economie ons na aan het hart en we geloven dat dit de beste manier is om bij te dragen aan een duurzame en schone toekomst voor onze planeet. BambooLogic is een uniek bedrijf dat gebruik maakt van een natuurlijk materiaal met een minimale impact. Bamboe biedt een duurzaam alternatief voor veel koolstof intensieve producten en we kunnen niet wachten om het potentieel van het bedrijf samen met het Bamboologic-team te ontwikkelen.”  Ook het team van BambooLogic is verheugd met het sluiten van deze deal en kijkt uit naar de samenwerking met Hive Energy.

Share Button