De helft van de beleggers denkt dat duurzaam beleggen minder oplevert

Bron
ING

In februari stijgt de ING BeleggersBarometer naar een score van 116. Hiermee is het niveau terug op dat van 13 maanden geleden. Vorige maand stond de index nog op 98. De stijging is te danken aan de positievere blik van de beleggers op de afgelopen periode. Dit geldt voor de algemene economische situatie, de eigen financiële situatie en het oordeel over de beleggingsportefeuille van de afgelopen maand(en). De mening van beleggers over het rendement op duurzaam beleggen blijft onveranderd ten opzichte van november 2022: de helft denkt dat dit minder oplevert dan niet-duurzaam beleggen, en een derde denkt dat het rendement vergelijkbaar is.

Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “Hier heeft iedereen een beetje gelijk. Vorig jaar bleven duurzame beleggingen fors achter, maar de jaren daarvoor presteerden ze duidelijk beter dan de markt.” Het merendeel van de beleggers (68%) is niet van plan meer of minder duurzaam te gaan beleggen de komende maand. Twee op de tien beleggers is (zeker) van plan om meer duurzaam te gaan beleggen. Ruim de helft van de beleggers (54%) vindt het belangrijk om te weten hoe duurzaam de eigen beleggingen zijn, voor de rest (46%) voegt deze informatie niets toe. Als men zou weten dat de eigen beleggingen minder duurzaam zijn dan gedacht, dan zou 40% het beleggingsgedrag gaan aanpassen.

Share Button