ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in batterij leverancier Colibri Energy

ABN AMRO Sustainable Impact Fund (ABN AMRO SIF) doet mee aan een groeifinancieringsronde voor Colibri Energy, samen met Emerald Technology Ventures en het corporate venture fonds van Nabtesco Corporation. Dit is de eerste investering van ABN AMRO SIF in energieopslag in batterijen.

Met deze investering steunt ABN AMRO SIF de ontwikkeling en groei van Colibri Energy, een leverancier van lithium-ion batterijen voor logistieke voertuigen op luchthavens en in de industrie. Door hun wagenpark uit te rusten met slimme en hoogwaardige accupakketten kunnen de eigenaren en exploitanten hun CO2-uitstoot verminderen en tegelijkertijd de totale eigendomskosten verlagen. De luchtvaartindustrie staat wereldwijd onder enorme druk om de uitstoot te verlagen, en het grondvervoer geldt in dit opzicht als laag hangend fruit. Colibri Energy is een pionier op het gebied van het leveren van geïntegreerde software, die de levensduur van batterijen verlengt, onderhoud op afstand mogelijk maakt en de logistiek van het wagenpark optimaliseert.

Deze investering ligt in het verlengde van de ambitie van ABN AMRO SIF om de energietransitie te versnellen. “We geloven dat elektrificatie en energieopslag, voor zowel stationaire als mobiele toepassingen, cruciaal is voor de overgang naar een duurzaam energiesysteem”, zegt Thijs Nijland, investeringsmanager bij ABN AMRO SIF. De fondsbeheerders zijn onder de indruk van het enorme potentieel van duurzame energieopslag en de brede waaier aan toepassingen, en kijken actief naar meer investeringskansen op dit gebied.

Share Button