Website en factsheet over inzet banken voor verduurzaming

Bron
NVB

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) lanceert vandaag een compacte, interactieve website www.versnelverduurzaming.nl over de inzet van banken voor verduurzaming van de economie. De website bevat geanimeerde informatie die digitaal sterk visueel is opgezet. Ook publiceert de NVB een factsheet met onze visie op duurzaamheid onder de titel “Sneller verduurzamen – Banken, overheid en ondernemers doen het samen’.

“We moeten met elkaar meer doen om opwarming van de aarde te beteugelen en onze economie te verduurzamen. Dat is de grootste opgave van onze tijd. Bij de verduurzaming van de samenleving moeten we samen meer snelheid maken. Het is belangrijk dat de overheid daarbij kaders en richting geeft. Bedrijven zullen dan vaker en sneller duurzame keuzes maken. Banken kunnen op hun beurt de transitie financieren. Deze transitie brengt ook scherpe, soms pijnlijke keuzes met zich mee. Die keuzes moeten we samen maken.”

Bekijk de NVB factsheet over ‘sneller verduurzamen’.

Share Button