Producent van innovatieve BioTransformers Circ Energy ontvangt nieuwe financiering voor verdere groei en ontwikkeling.

Vandaag maakt Circ Energy bekend haar derde investeringsronde te hebben afgerond. De financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de innovatieve BioTransformer en de verdere uitrol binnen Europa mogelijk te maken. Zo kan Circ haar impact gedreven activiteiten uitbreiden en steeds meer bedrijven en organisaties de mogelijkheid bieden om lokaal en in de gebouwde omgeving ongebruikte reststromen van groente-, fruit- en etensresten (GFE) om te zetten in duurzame energie.

Een 100% natuurlijk proces, verpakt in hoogwaardige technologie

Circ is een groen technologiebedrijf dat de transitie naar een duurzamere maatschappij wil versnellen. Dat doet ze daar waar de uitdagingen het grootst zijn: de gebouwde omgeving. Snel van het aardgas af is immers niet op elke plek mogelijk, maar het vervangen van aardgas door biogas wel. De Circ BioTransformer is een slimme, relatief kleinschalige vergister (50-600kg per dag verwerkingscapaciteit) die lokaal duurzame energie opwekt door het natuurlijke proces van biovergisting.

Door het gebruik van biogas wordt het verbruik van fossiel gas teruggedrongen en door het toepassen van het biowater als organische plantenvoeding, kan de bodem vruchtbaar en levendig blijven. In haar strijd tegen klimaatverandering, heeft Circ in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels zijn er tientallen BioTransformers verkocht en geleverd in Nederland, België en Spanje.

“We zijn trots en blij met deze nieuwe investering van Dali Invest en willen hen bedanken voor hun steun en geloof in onze missie,” aldus Spencer Schols, CEO van Circ. “We zijn Circ vier jaar geleden begonnen om de wereld beter te maken. Wereldwijd wordt nog altijd steeds meer fossiele energie gebruikt en wordt 40% van het geproduceerde eten als restafval weggegooid en verbrand. Dat is niet goed en daar wilden we wat aan doen.

Gebruikmakend van hedendaagse technologie, software en kunstmatige intelligentie hebben we een BioTransformer ontwikkeld, die lokaal groente-, fruit en etensresten omzet in biogas en biowater. Met het ontwikkelen van onze fotoherkenningssoftware in de BioTransformer willen we gebruikers helpen om verspilling te voorkomen. Voor de onvermijdelijke reststromen die overblijven, bieden we vervolgens een werkend en duurzaam alternatief voor restafval. Zo maken we bedrijven bewust van de waardevolle grondstof die ze zelf nog kunnen benutten om duurzame energie op te wekken.”

Bewezen technologie

Investeerder Dali Invest: “Wij geloven en investeren in de oplossing van Circ, omdat wij overtuigd zijn van de bewezen technologie en de kracht van het team. Het bedrijf bestaat al vier jaar, ze hebben al tientallen machines verkocht en hebben werkende machines in het veld. Daarnaast toont de data aan dat dankzij de ingebouwde AI de geleverde machines van elkaar leren en daardoor steeds beter presteren.”

“Wij denken dat CIRC een bijdrage kan leveren aan het oplossen van verschillende wereldwijde klimaatproblemen. De BioTransformer helpt namelijk niet alleen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, maar reduceert ook (afval)transportbewegingen in de buurt, het verhoogt het bewustzijn van de waarde van voedsel, het biedt energiezekerheid en prijsstabiliteit aan de gebruikers en levert een direct financieel voordeel op voor de klanten.”

Samen impact maken

“De investering van Dali Invest samen met eerdere investeringen van De Variabele en Zinnia B.V. biedt een stabiel platform voor toekomstige groei.”, aldus Robert Kooloos, CCO bij Circ. “Gelet op de hoeveelheden verspilde etensresten in Europa, de energieprijzen en instabiliteit van energieleveringen, zien we ook veel interesse voor onze oplossingen in het buitenland. De financiering gaat er voor zorgen dat we verder kunnen ontwikkelen en makkelijker onderdelen uit de machine kunnen uitwisselen. Dat maakt niet alleen de machine meer circulair, maar hierdoor zal ook het gebruiksgemak toenemen, de levertijden worden verkort en zullen de prestaties van de machines verder worden verbeterd. Dit alles om zoveel mogelijk klanten te helpen om hun CO2 uitstoot terug te dringen.”

Share Button