Crowdfunding Cowboy raast in minder dan 48u voorbij hun doel van €1 miljoen

Bron
Cowboy

Cowboy, ’s werelds meest geavanceerde e-bike, heeft in minder dan 48 uur zijn crowdfunding doel van 1 miljoen euro bereikt, wat het hoogste opgehaalde bedrag en het grootste aantal investeerders in de auto-, transport- en mobiliteitsindustrie op Crowdcube van dit jaar betekent.

De deadline voor de inzameling is 12.59pm CET op 26 april. Zoals gebruikelijk bij een crowdfunding zullen investeerders — die al vanaf €10 kunnen deelnemen — beloond worden, afhankelijk van het bedrag dat ze inzetten. Dit met als belangrijkste beloning een felbegeerde Cowboy-fiets voor wie 10K investeert.

Tot nu toe hebben investeerders uit 41 landen aan de ronde deelgenomen, met als belangrijkste landen Frankrijk, België, Duitsland, het V.K. en Nederland. Geïnteresseerde investeerders kunnen hier meer informatie vinden op de campagnepagina.

“De milieu- en consumentenvraag naar e-bikes is nog nooit zo groot geweest en we zien crowd-investeerders wereldwijd investeren, omdat ze zowel geloven in onze missie — een betere fiets te bouwen, een betere ik te creëren en een betere wereld achter te laten — alsook optimistisch zijn over ons zakelijk succes.

“2022 was ons beste jaar ooit met €41m omzet en 2,7x jaar-op-jaar omzetgroei. Tot nu toe hebben we voor dit jaar al een sterke 2023 omzet gezien, die boven verwachting ligt. De brutomarges zitten terug op het niveau van voor de pandemie. We hebben extra financiering veiliggesteld om onze komende productontwikkelingen te ondersteunen. “We gaan met volle kracht door op ons pad naar winstgevendheid en verwelkomen crowd-investeerders om zich bij onze gemeenschap aan te sluiten voor de deadline op 26 april.” Adrien Roose, medeoprichter en CEO.

Cowboy heeft de manier waarop mensen denken over e-bikes veranderd door te innoveren. Dit door het creëren van de ultieme volledig automatische fietservaring. Cowboy’s software expertise heeft, met zijn crash detection en anti-diefstalbescherming, vooruitgang mogelijk gemaakt op het gebied van veiligheid en diefstal. Cowboy werd ook de eerste e-bike fabrikant die in december vorig jaar de B-corp status verkreeg.

De bekroonde e-bikes van Cowboy, volgens Time Magazine een van de beste uitvindingen van 2022, combineren naadloos hardware en software. Met meer dan 50.000 verkochte fietsen, voltooit hun wereldwijde gemeenschap meer dan 1 miljoen ritten per maand, waardoor tot nu toe in totaal 8,2 miljoen ton CO2 is bespaard.

Share Button