‘Investeerders van €12 miljard’ ontmoeten duurzame startups op Rotterdams festival

Van 23-25 mei vindt in Rotterdam het Upstream Festival 2023 plaats, speciaal gericht op groeiende bedrijven. Deze start-ups en scale-ups krijgen toegang tot talent (werknemers), kopers en investeringskapitaal. Op 24 mei vindt Capital Wednesday plaats. Op deze dag verschijnen in het zogeheten House of Capital zo’n 20 nationale en internationale topinvesteerders, die zich richten op investeringsvormen als seed capital, Series A/B, private equity, subsidies en grants. De investeerders zijn samen goed voor meer dan €12 miljard aan beheerde activa. Upstream is het jaarlijkse festival voor internationale changemakers die zich inzetten voor de transitie naar een digitale, koolstofneutrale, circulaire en inclusieve nieuwe economie.

Grote namen, grote kansen, groeiende bedrijven

Upstream is een jaarlijks, internationaal evenement dat innovatieve ondernemers en investeerders samenbrengt. Lars Crama, een van de Upstream-initiatiefnemers, benadrukt dat het House of Capital op Upstream 2023 een uitstekend platform biedt om in contact te komen met de markt, zakelijke voorstellen te bespreken in een ontspannen omgeving en een bedrijf aan meerdere investeerders te pitchen.

Investeerders voor elke groeifase

Op Upstream 2023 zijn veel verschillende investeerders aanwezig, die zich richten op bedrijven in diverse sectoren en groeifasen. ICOS Capital focust op klimaattechnologie en innovaties om duurzaamheid te versnellen: “We willen graag kennis maken met scale-up bedrijven in de carbon- en foodtech sector met bewezen technologie en launching customers”, zegt Nityen Lal, directeur van ICOS. Een andere investeerder, Graduate Entrepreneur, financiert jonge techbedrijven. “We bieden niet alleen kapitaal en netwerk voor pre-seed en seed funding, maar ook hands-on ondersteuning voor degenen die de wereld veranderen”, zegt Auke van den Hout, venture capital investeerder bij Graduate Entrepreneur.

Pan-Europees netwerk

Naast lokale investeerders biedt Upstream kansen om Europese bedrijven te ontmoeten, zoals SeedBlink, een snelgroeiend pan-Europees netwerk en tech-powered investeringsplatform: “Bij SeedBlink willen we ambitieuze technologie-startups en scale-ups met een bewezen bedrijfsmodel ontmoeten die op zoek zijn naar financiering in hun Seed/Late-Seed/Series A-ronde”, zegt Head of Investment Management, Eric Bartha.

Leer zakendoen van inheemse stammen

Naast de aanwezige investeerders zijn er leuke en creatieve activiteiten, zoals de ‘Fireside Chats’. Hier vertellen inspirerende ondernemers en groeideskundigen hun verhaal. Hoofd marketing Maria Correa van BCorp is een van de sprekers, net als de bekende fotograaf Jimmy Nelson. De Britse avonturier is bekend van zijn boek ‘Before They Pass Away’, waarvoor hij drie jaar lang de wereld rondreisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. “Ik bespreek welke lessen inheemse mensen ons kunnen leren over het leven en de onderlinge verbinding waar wij allemaal naar verlangen”, zegt Nelson.

Aan speciale ‘expert-rondetafels’ worden urgente en belangrijke onderwerpen besproken, zoals ‘kapitaal ophalen in duurzaamheid’ en ‘de veranderende rol van de CFO van scale-ups’. Tot slot zijn er matchmaking-evenementen: een Pizza Workshop gehost door Arches Capital, Money Meets Ideas van Rabobank, StartupRoulette van GoldenEggCheck, Investor House van Builders Studio en Pitch4Capital van StartDock.

Over Upstream

Upstream is het jaarlijkse festival voor internationale changemakers die zich inzetten voor de transitie naar een digitale, koolstofneutrale, circulaire en inclusieve nieuwe economie. Hier delen, verbinden en creëren ondernemers, investeerders en bedrijven betekenisvolle innovaties die duurzame groei stimuleren. Het evenement vindt dit jaar plaats van 23 tot 25 mei met 2.000+ deelnemers, 70+ exposanten en 40+ gecureerde evenementen. Poppodium Annabel in het centrum van Rotterdam vormt het hart van het festival, met een aanbod variererend van speeches en paneldiscussies tot workshops, hackathons en netwerkevenementen. In drie dagen kunnen startups, scale-ups en studenten netwerken, kennis maken met de nieuwste innovaties en leren van vooraanstaande experts en denkers in de industrie.

Share Button