Door herfinancieren een tweede huis kopen of verduurzamen

Voor het investeren heb je kapitaal nodig. Wat veel investeerders niet beseffen is dat ze over extra vermogen beschikken als ze meerdere woningen of appartementen voor de verhuur bezitten. In de afgelopen tien jaar kan er een flinke overwaarde zijn opgebouwd. De overwaarde kun je gewoon in je vastgoed laten zitten, maar je kunt het geld ook aan het werk zetten.

De overwaarde herfinancieren?

Investeerders die graag een pand willen kopen om deze te verhuren, kunnen hiervoor de overwaarde gebruiken. Dit heet ook wel herfinancieren. Op deze manier is het waarschijnlijk niet mogelijk om een woning of appartement voor de verhuur volledig te financieren, maar dat is geen probleem. Voor het resterende deel kun je namelijk een verhuurhypotheek aanvragen. Een andere optie is om de overwaarde in te gebruiken voor het verduurzamen van het vastgoed. Je bent duurzaam bezig en je kunt ook nog besparen op de energiekosten.

Hoe regel je de financiering voor een beleggingspand?

Voor het kopen van een beleggingspand heb je eigen vermogen nodig. Voor het overgrote deel van de benodigde koopsom kun je een hypotheek afsluiten. Toch moet je ook een substantieel deel van de koopsom zelf betalen. Het gaat bijvoorbeeld om 30% van de koopsom. In plaats van een eigen vermogen kun je ook de overwaarde van andere beleggingspanden benutten. Je ontneemt dus waarde uit je beleggingspand om weer te herinvesteren in een ander beleggingspand.

Je tweede huis eerst verbouwen voordat je gaat verhuren

Na het aankopen van een pand voor de verhuur moet je de woning of het appartement eerst geschikt maken voor de verhuur. Mogelijk maak je meerdere appartementen in één woning om op deze manier meer rendement te maken. Je doet er verstandig aan om ook gelijk aandacht te besteden aan het verduurzamen van de woning en de appartementen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden over het kopen van een woning voor de verhuur? De Verhuurhypotheek van Mogelijk is een gunstige en aantrekkelijke manier om je tweede woning te financieren. Doe de quickscan voor meer informatie over de opties.

Wil je jouw zakelijke hypotheek berekenen? Krijg vrijblijvend een berekening en weet wat jouw mogelijkheden zijn.

Share Button