Tony’s Chocolonely krijgt extra toezegging van 20 miljoen euro om missie te versnellen en een einde te maken aan uitbuiting in de cacao industrie

Na een succesvol economisch jaar waarin ook concrete stappen zijn gezet op weg naar het bereiken van hun missie, haalt impactbedrijf Tony’s Chocolonely een investering op van 20 miljoen euro bij bestaande aandeelhouders om het bereiken van de missie te versnellen. De investering wordt gebruikt om internationale groei te versnellen en Tony’s Open Chain uit te breiden (Tony’s business-to-business platform waarmee Tony’s haar manier van werken met andere chocolademerken deelt). Meer verkochte repen, staat voor meer ingekochte bonen tegen de prijs van een leefbaar inkomen, dus meer positieve impact op de levens van cacaoboeren.

De volledige financieringsronde is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties in Nederland. Als onderdeel van deze ronde zullen een aantal bestaande aandeelhouders een klein percentage van hun aandelen verkopen. De aangepaste aandeelhouderspercentages, na afronding van de financieringsronde, worden onderaan dit bericht weergegeven.

Tony’s Chief Chocolonely, Douglas Lamont (CEO), legt uit: “Deze investering brengt ons dichterbij het realiseren van onze missie om uitbuiting in de cacao-industrie te beëindigen. De investering wordt gebruikt om de snelle groei te ondersteunen die we doormaken met zowel Tony’s Chocolonely, het chocoladebedrijf, als met Tony’s Open Chain, ons open source business-to-business platform waardoor andere merken cacao kunnen inkopen volgens onze manier van werken. Ik ben heel blij dat we deze extra investering hebben weten te verkrijgen van onze bestaande aandeelhouders, waarvan we weten dat ze onze missie voor de lange termijn ondersteunen.  Met deze investering, onze bestuursstructuur, en de onlangs geïntroduceerde ‘Mission Lock’, blijven we volledig gefocust op het bereiken van onze missie om een einde te maken aan uitbuiting in de cacao industrie”.

 

image

*Hoewel Verlinvest (een Belgische investeringsmaatschappij) voorafgaand aan deze transactie al de meerderheid van de stemrechten in handen had, moet de transactie goedgekeurd worden door de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt, als gevolg van de uitbreiding van het belang van Verlinvest.

JamJar is een investeringsmaatschappij, bestuurd door de voormalige oprichters van innocent drinks.

Genuine Chocolate is de Holding van voormalig Tony’s CEO, Henk Jan Beltman.

Share Button