ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in Think Better Group

Bron
ABN AMRO

ABN AMRO Sustainable Impact Fonds heeft een belang genomen van ruim 17% in de Think Better Group. De Think Better Group is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd leidend platform voor duurzame consumentenproducten dat actief tegen de status quo in de consumentengoederen sector ingaat. Het bedrijf opereert internationaal met acht merken in de zorg-, lifestyle en dranken-sector; Colonna Coffee, Brewed-by-Hand, Best Coffee, Peak Water, Ecoriginals, Econaps, Project Blank en Stockshare.

Think Better Group streeft ernaar om consumenten alternatieven aan te bieden voor plastic producten voor eenmalig gebruik, door gebruik te maken van plantaardige materialen. Met haar totale portfolio van consumentenmerken bespaart het bedrijf 760 ton plastic per jaar, wat vergelijkbaar is met 38 miljoen plastic flesjes voor eenmalig gebruik.

Het bedrijf biedt een uniek e-commerce retail platform aan, om duurzame consumentenmerken te bouwen en op te schalen. Met de investering van ABN AMRO Sustainable Impact Fund kan de Think Better Group haar bestaande merkenportfolio verder uitbreiden en nieuwe duurzame merken toevoegen.

‘De focus van de Think Better Group is altijd al gericht geweest op groei om een internationaal leidend portfolio te bouwen met duurzame consumentenmerken. En met de investering van ABN AMRO Sustainable Impact Fund, kunnen we ons merkenportfolio actief laten groeien en onze aanwezigheid in Europa, Australië en Noord-Amerika verder uitbreiden. We heten merken met dezelfde filosofie als die van ons van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten,” aldus Heath Jansen, CEO en oprichter van Think Better Group.

Bedrijven met een duurzame missie in hun kracht zetten

ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in bedrijven die impact maken en zowel een duurzaam als financieel rendement nastreven. Het fonds heeft als missie om bij te dragen aan de versnelling van transities op het gebied van energie, circulariteit en social impact en wordt uitsluitend gefinancierd en beheerd door ABN AMRO Bank.

“We zijn enthousiast over onze investering in de Think Better Group, die duurzame uitdagingen in de productie van consumentengoederen op wereldwijde schaal aanpakt. Het bedrijf is transparant, neemt haar verantwoordelijkheid en werkt samen met betrouwbare partners in de gehele waardeketen om circulaire oplossingen te vinden en plastic afval te verminderen. De bijdrage aan circulaire oplossingen en positieve impact op de maatschappij sluiten aan bij de duurzaamheidsstrategie van ABN AMRO. Wij zijn verheugd om met ondernemers samen te werken die eenzelfde visie hebben op duurzaamheid en steunen hen daarom graag in hun ambities,’ aldus Maarten Blomme, Managing Director ABN AMRO Sustainable Impact Fund.

Share Button