ASN Impact Investors kiest BNP Paribas Securities Services als global custodian

BNP Paribas Securities Services, een toonaangevende global custodian met 11,1 biljoen euro aan activa in bewaring, is door ASN Impact Investors (ASN) aangesteld om wereldwijde custody-dienstverlening te leveren voor ASN’s totale geïnvesteerde vermogen van 4,2 miljard euro (30 juni 2023). BNP Paribas voert reeds dienstverlening uit voor ASN op het gebied van financiële en beleggingsadministratie en daarbij horende rapportages en (wettelijke) verslaglegging.

ASN maakt gebruik van de wereldwijde expertise van BNP Paribas Securities Services en wordt ondersteund door de operationele en relatiemanagementteams in Amsterdam. ASN Impact Investors is in 1993 opgericht en beheert duurzame beleggingsfondsen met een innovatieve strategie, waaronder het ASN Biodiversiteitsfonds dat wereldwijd investeert in bescherming en herstel van de biodiversiteit. Met zijn beleggingsbeleid zet ASN in op bedrijven en projecten met goede financiële vooruitzichten die de transitie naar een duurzame wereld versnellen met toekomstbestendige bedrijfsactiviteiten.

San Lie, CEO van ASN Impact Investors: ‘Wij geloven dat bedrijven, overheden en projecten die naast een goed financieel resultaat ook een positieve bijdrage nastreven op het gebied van klimaat, biodiversiteit en mensenrechten de toekomst hebben. We werken daarom ook graag samen met partners met een vergelijkbare betrokkenheid die zich echt committeren aan een duurzame wereld. We zijn ervan overtuigd dat we die in BNP Paribas Securities Services hebben gevonden. We hebben daarom het volste vertrouwen in een lange en vruchtbare samenwerking.’

Mark Schilstra, Hoofd Securities Services Nederland en Scandinavië van BNP Paribas: ‘We zijn zeer verheugd dat ASN Impact Investors ons heeft gekozen als hun nieuwe Custody services-dienstverlener in de Nederlandse markt. ASN’s keuze voor BNP Paribas benadrukt onze sterke positie in Nederland en ons vermogen om front-to-back oplossingen te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van onze Asset Manager-relaties’.

Share Button