FrieslandCampina tekent overeenkomst voor uitgifte ESG-linked leningen van 400 miljoen euro en 100 miljoen dollar

FrieslandCampina heeft een overeenkomst getekend voor de uitgifte van onderhandse leningen ten behoeve van langetermijnfinancieringen ter waarde van 400 miljoen euro en 100 miljoen dollar (samen 496 miljoen euro equivalent). De uitgifte in de vorm van ‘ESG-linked’ notes vindt plaats op de US Private Placement (USPP) markt. De definitieve afwikkeling van de transactie, de uitgifte van de leningen en de betaling, zijn gepland voor 1 februari 2024 en zijn onderworpen aan de gebruikelijke transactievoorwaarden. Eenmaal afgesloten en betaald, zal de opbrengst worden gebruikt om aflopende schulden in 2024 terug te betalen. De leningen bestaan uit vier tranches met vervaldata in 2032, 2034 en 2036.

De emissie werd enthousiast ontvangen door de markt en trok investeerders aan uit zowel Europa als Noord-Amerika. De leningen bestaan uit een tranche ter waarde van 100 miljoen dollar met een looptijd tot 2032 en tranches ter waarde van 400 miljoen euro met vervaldata in 2032, 2034 en 2036. De gemiddelde rente op de leningen zal 4,99 procent bedragen.

Hans Janssen, Chief Financial Officer van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “De succesvolle lancering van deze leningen is een bewijs van de grote vraag naar de ‘ESG-linked’ USPP notes van ons bedrijf. Deze plaatsing versterkt onze lange termijnfinanciering. De overweldigende belangstelling bevestigt het vertrouwen dat investeerders hebben in de toekomst van FrieslandCampina.”

FrieslandCampina heeft de USPP notes uitgegeven en geprijsd met medewerking van JP Morgan, Rabobank, ING en MUFG.

Share Button