ASN Bank steunt energietransitie door nieuwe investering in het Green Growth Fund

Bron
Green for Growth Fund

Partner

ASN Bank en het Green Growth Fund werken gezamenlijk aan het versnellen van de energietransitie. Het fonds investeert in energiebesparing en duurzame energie, en daarmee in vermindering van de CO2-uitstoot. Met een nieuwe investering van €21.7 miljoen in het fonds, wil ASN Bank ook buiten de landsgrenzen duurzame impact maken. ASN Bank is al voor langere tijd verbonden aan het Green Growth Fund. In 2017 werd een investering van ruim €21 miljoen gedaan. Met de nieuwe investering continueren we de samenwerking en duurzame impact.

Het Green for Growth Fund investeert zowel direct als via andere financiële instellingen, zoals lokale banken en microkredietinstellingen. Daarmee wil het de CO2-uitstoot met minimaal 20% verminderen. Met 30% van het fondsvermogen financiert het Green for Growth Fund direct projecten voor hernieuwbare energie, zoals wind- en zonneparken, geothermie, biogas en kleine waterkrachtprojecten.

Daarnaast verstrekt het Green for Growth Fund minstens 70% van het fondsvermogen via financiële instellingen als leningen aan het midden- en kleinbedrijf en particulieren. Zij gebruiken de leningen bijvoorbeeld om nieuwe en zuinigere koelkasten aan te schaffen, zonneboilers te installeren en isolatiemateriaal aan te brengen.

Het is ook bestemd voor agrariërs die op een klimaatvriendelijker manier willen werken. Zij krijgen leningen om bijvoorbeeld verouderde landbouwwerktuigen en -technieken te vervangen door moderne, de capaciteit van machines te vergroten en de voedselproductie te automatiseren. Het Green for Growth Fund is actief in 18 landen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Energiebewustzijn

Het Green for Growth Fund biedt ook technische assistentie. Het adviseert het midden- en kleinbedrijf en particulieren over energiebesparing, bijvoorbeeld hoe ze hun productieproces energiezuinig kunnen instellen. Ook vergroot het fonds het energiebewustzijn en de bekendheid met duurzame energieproducten.

Impact in heel Europa

Arie Koornneef, directeur ASN Bank: “Wij helpen de energietransitie te versnellen door activiteiten te financieren die de uitstoot van CO2 verminderen. De belegging in het Green for Growth Fund stelt ons in staat om ook buiten Europa duurzame impact te creëren. Door niet alleen projecten voor hernieuwbare energie te financieren maar ook het midden- en kleinbedrijf en particulieren te helpen met investeren in energiebesparing maken we verduurzaming beter bereikbaar. Juist deze partijen hebben wereldwijd veel behoefte aan financiële hulp bij verduurzaming.”

Christopher Knowles, Chairperson van GGF: “We zijn verheugd ons partnership met ASN Bank, die ons commitment om bij te dragen aan klimaatoplossingen deelt, te versterken. Deze investering bevestigt het succes van onze samenwerking de afgelopen jaren en vult onze missie om bij te dragen aan het financieren van projecten die zichtbare impact hebben op de transitie naar een duurzame groene toekomst verder in.”

Share Button