Partnerpagina ASN Bank

ASN Bank is in 1960 opgericht. Met ongeveer 175 medewerkers werken we aan onze duurzame ambities en de kwaliteit van de dienstverlening aan onze klanten.

Missie

Al 60 jaar is onze missie om als bank de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Met het geld dat onze klanten ons toevertrouwen, stimuleren we duurzame vooruitgang. Zo dragen we bij aan een wereld waar mensen veilig en gezond kunnen leven en de natuur wordt beschermd, nu en in de toekomst.

Waarom wij duurzaam bankieren

Met geld kun je veel invloed uitoefenen om de wereld mooier te maken. Voor onszelf en voor volgende generaties. Daarom investeren wij als bank in duurzame ontwikkeling.

Wij financieren en beleggen alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen. Met respect voor mens, dier en natuur. Hoe meer mensen met ons bankieren, hoe meer positieve invloed wij kunnen uitoefenen op de wereld om ons heen. Klant bij ons worden is een makkelijke eerste stap. Ruim 780.000 mensen gingen je al voor.

Onze 3 duurzame beloften

  1. We zetten het geld dat klanten ons toevertrouwen, alleen uit in landen, bedrijven en projecten die zijn goedgekeurd na toetsing op ons duurzaamheidsbeleid. Dit beleid is online beschikbaar. Alle uitzettingen worden gepubliceerd met naam en bedrag. Daaruit wordt duidelijk dat we geen geld uitzetten in wapenindustrie, kernenergie, kolen, olie en gas. Wel financieren we onder meer overheden, huisvesting, duurzame energie en zorg. Ons duurzaamheidsbeleid is openbaar toegankelijk. Wij delen onze methodieken om duurzame vooruitgang te meten met andere bedrijven in de sector.
  2. Wij helpen om innovatieve, duurzame ideeën te realiseren. Via het online platform Voor de Wereld van Morgen helpen we innovatieve, duurzame ideeën verder. Daarnaast brengen we zorgvuldig geselecteerde projecten van het crowdfundingplatform OnePlanetCrowd onder de aandacht van onze klanten. Zo helpen we duurzame (startende) ondernemers aan kapitaal.
  3. Duurzaamheid maken we voor iedereen bereikbaar. Duurzame keuzes zo klein en inspirerend mogelijk maken. Daar zijn we van. Dat doen we met voordewereldvanmorgen.nl, onze nieuwsbrief en het magazine Goedgeld. Maar ook bij grotere zaken als het verduurzamen van je woning denken we graag mee: bijvoorbeeld met de duurzame ASN Hypotheek, Woningbeteraars en aanbiedingen van partners als slimwoner.nl.