Duurzaam verhuurplatform Tiny Library haalt 1.4 miljoen groeikapitaal op

Tiny Library is het jaar goed begonnen met een nieuwe investeringsronde. Het verhuurplatform voor baby- en kinderspullen heeft 1,4 miljoen euro aan financiering opgehaald bij impactinvesteerders ROM InWest, Rabobank en Rabo Foundation en bestaande investeerders Stichting ifund en Shamrock Ventures. Met dit bedrag kan Tiny Library flinke stappen zetten in het verder opschalen van het bedrijf.

Founder Julie Munneke-Tromp: “Onze ambities zijn groot: we zijn hier om de huidige babymarkt te verduurzamen. Het groeigeld gaan we gebruiken voor het verder professionaliseren en opschalen van ons nieuwe refurbishment centrum in Weesp, waar we kinderwagens en andere kinderproducten zelf refurbishen en indien nodig repareren. Daarnaast willen we ons tech platform optimaliseren, waardoor het nog gebruiksvriendelijker wordt en gaan we een breder assortiment aanbieden, zodat we voor elke fase een passend aanbod hebben: van wieg tot kinderfiets. Wij zetten erop in dat babyspullen huren vóór 2033 de norm is geworden.”

Munneke-Tromp kijkt terug op een succesvol 2023. “We zijn het afgelopen jaar flink gegroeid. De omzet, klanten en merkpartners van Tiny Library zijn meer dan verdubbeld. Al meer dan 10.000 ouders hebben ervoor gekozen hun kinderspullen bij Tiny Library te huren en het assortiment is uitgebreid naar meer dan 550 producten van 60 premium merken.”

Dit doet Tiny Library

Tiny Library is in 2020 opgericht en is marktleider in Nederland als verhuurder van baby- en kinderspullen van hoge kwaliteit. Bij Tiny Library huren ouders makkelijk en veilig alles wat ze nodig hebben voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Na gebruik worden de producten in het eigen warehouse professioneel gereinigd, gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Consumenten besparen hierdoor 50-70% van de nieuwprijs en rond de 10-30% op kopen via Marktplaats, maar dragen bovenal bij aan een duurzamere toekomst voor hun kinderen. Door het huren van baby- en kinderspullen hoeven er immers minder producten geproduceerd te worden: grondstoffen raken hierdoor minder snel uitgeput, de CO2-uitstoot

van productie en transport wordt verlaagd en het waterverbruik wordt verminderd.

De impactinvesteerders

ROM InWest, Rabobank, Rabo Foundation, Stichting ifund en Shamrock Ventures sluiten zich met hun investering graag aan bij de missie van Tiny Library. Regionale partij ROM InWest stimuleert technologie en innovatie en laat deze via investeringen verder groeien.

CEO Janet Nieboer: “ROM InWest ziet in Tiny Library een ondernemer die op professionele wijze jonge ouders helpt een duurzame keuze te maken zonder aan kwaliteit in te boeten. Doordat Tiny Library het mogelijk maakt baby- en kinderspullen te huren in plaats van te kopen, levert zij een bijdrage aan de circulaire economie.”

Het Rabobank Startup & Scale-up team ondersteunt Nederlandse startups die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. De Rabo Foundation werkt als impactfinancier wereldwijd aan blijvende positieve verandering: economisch, sociaal en ecologisch.

Stichting ifund stimuleert de transitie naar een duurzame wereld door innovatieve ‘social enterprises’ verder te helpen. Shamrock Ventures investeert in techbedrijven die investeren in een duurzame toekomst.

Share Button